У Кропивницькому презентували “Пам’ятку учасникам АТО”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Сьогодні, 10 листопада, у Кропивницькому презентували “Пам’ятку учасникам АТО”, яка є інформаційним посібником про права, обов’язки та соціальні гарантії учасників АТО.

Пам’ятка учасника АТО була розроблена юристами-волонтерами ВПГО “Юридична Сотня”, затверджена та перевірена фахівцями з Міністерства оборони України, Міністерства соціальної політики України, Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО та Генерального Штабу Збройних Сил України. 

Над пам’яткою працювали юристи “Сотні” з різних міст України. У Кропивницькому громадську організацію представляє Антон Красов, який теж працював над створенням видання та презентував її сьогодні:

“Ця книжка є невеликою за своїм форматом, але місткою за обсягом. Ця пам’ятка має бути в кишені кожного захисника, органах державної влади, у громадських організаціях для того, щоб якомога більше людей дізналися, як реалізувати свої права”, – каже Антон Красов.

DSC_0339

За словами юриста, матеріал викладений у легкодоступній графічній формі на 168 сторінок. Покрокові інструкції допомагають і ветеранам, і військовослужбовцям, і членам їхніх родин не лише дізнатися про власні права, але й добитися їх реалізації та захисту.

“Юристи проаналізували весь правовий масив, який є на даний час у державі. Є різні статуси у наших захисників. І, відповідно до цих статусів, вони мають різні права. Наприклад, є військовослужбовці, які проходять службу, військовослужбовці строкової служби, ветерани війни. І кожен статус має свою пільгу, у якої є порядок реалізації”, – додає Антон Красов.

Тож книга поділена на 4 розділи: для військовозобов’язаних; для військових, які зараз служать; для ветеранів війни; корисні контакти необхідних структур.

Перші 10 000 примірників уже почали розповсюджуватись в областях. Наступні наклади будуть друкуватися за потребою. Окрім того,  “Пам’ятка учасникам АТО” є у відкритому доступі на сайті “Юридичної сотні”. Звідти її можна скачати, переглянути в електронному вигляді або роздрукувати.

DSC_0356

DSC_0351  DSC_0352

Поширити:

Залишити коментар:

коментар