У Кропивницькому депутати посварилися через регламент

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

На початку другого засідання п’ятої сесії міської ради Кропивницького депутати посварилися через регламент.


Зокрема, міський голова намагався продовжити розгляд питань порядку денного, але депутат від Радикальної партії Михайло Демченко наголосив, що засідання має розпочались з депутатських запитів.

Райкович зауважив, що сьогодні друге засідання сесії, і на початку першого вже розглядали депзапити. Міський голова запропонував розглянути їх наприкінці засідання.

Депутат від РПЛ емоційно відреагував і звинуватив Андрія Райковича у порушенні регламенту. Демченка підтримали депутати Олександр Цертій та Валентина Яремчук. Зокрема, Валентина Яремчук зачитала пункт регламенту, де сказано, що кожне пленарне засідання має розпочинатись із депзапитів.

“Будь ласка, не порушуйте регламент роботи”, – звернулась вона до міського голови.

Серед депутатів у залі розпочалася жвава дискусія на цю тему.

Керівниця юридичного управління міськради Марина Смаглюк наголосила, що депутати дійсно мають право на розгляд своїх депутатських запитів, але їх треба оформити процесуально правильно.

“Їх потрібно включити знову у порядок денний”, – запевнила вона.

Депутат Володимир Смірнов зазначив, що міськрада скоро отримає судові позови з питань, які розглядались з порушенням регламенту.

У підсумку, міський голова все-таки розпочав розгляд депутатських запитів, вибачившись перед депутатами.

14976074_1159161704159477_919915513_o 14976173_1159161634159484_791361332_o

Поширити:

Залишити коментар:

коментар