На Кіровоградщині готуються до боротьби зі снігопадами

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

Взимку дорожники переходять на особливий, посилений режим роботи. З’являються спеціальні групи швидкого реагування, які цілодобово готові прийняти виклик стихії.

Повідомляє прес-служба САД у Кіровоградській області

Щороку у дорожньому господарстві з приходом зими настає по-справжньому гаряча пора – то снігопади й завірюхи, то перемети, то ожеледиця, що є реальною загрозою для безпечного пересування автомобільним транспортом. Тож аби уникнути можливих перебоїв руху та небезпек у наслідок снігових заторів чи обледеніння дорожнього покриття, дорожні служби повинні вчасно зреагувати на негоду. Як показує багаторічна практика, інколи здолати стихію тільки власними силами неможливо, тож по осені укладаються спеціальні домовленості про співпрацю.

Станом на початок листопада 21 організація готова поділитися важкою технікою у разі необхідності. Окремо укладено Порядок взаємодії Служби автомобільних доріг та Облавтодору з ДСНС та правоохоронцями, а також обласним управлінням Укртрансбезпеки, який регламентує дії кожного учасника договору на випадок виникнення несприятливих погодних умов та надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах загального користування, від моменту оповіщення і до повної ліквідації наслідків негоди.

Окремо до зими готується і кожна філія ДП «Кіровоградський облавтодор». Окрім підготовки техніки та навісних механізмів, заготівлі паливно-мастильних та фрикційних матеріалів, готують і службові приміщення, де перебуватимуть чергові. Працівникам повинно бути комфортно та тепло.

Та й у самій Службі автодоріг теж розробили та затвердили графік цілодобового чергування в зимовий період, щоб вчасно та якісно реагувати на погіршення погоди. В ході чергування дорожники вживатимуть попереджувальні заходи з метою недопущення ускладнень проїзду та забезпечення безперебійного сполучення між населеними пунктами.

Як і раніше, про перемети та інші перешкоди на автомобільних дорогах водії можуть повідомити диспетчера Служби автодоріг за номерами 0522-37-90-57 та 37-89-73.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар