Конфлікт між суддями і поліцією у Кропивницькому вийшов на рівень Прем’єр-міністра

Судді вирішили звернутися до Прем’єра щодо надання доручення МВС про проведення службового розслідування за фактом припинення охорони судів Національною поліцією. Також вони звернутися до Генпрокурора щодо порушення кримінального провадження за даним фактом.

Таке рішення було прийняте 4 листопада на засіданні Ради суддів України в результаті обговорення ситуації, що склалася у Апеляційному суді Кіровоградської області, передає кореспондент видання  «Закон і Бізнес».

Як зауважила голова РСУ Валентина Сімоненко, зняттю охорони передував такий факт: працівники Нацполіції затримали одного із суддів Кіровоградської області і склали адмінпротокол про те, що він «начебто перебував у стані алкогольного сп’яніння». За заявою судді, який вважає діє правоохоронців незаконними, відкрито кримінальне провадження.

Читайте також: У Кропивницькому апеляційний суд виправдав суддю Галагана, якого раніше визнали винним у п’яному кермуванні

«Зняття охорони — це такий демарш чи реакція, не знаю навіть як це назвати», — зазначила В.Сімоненко.

Нагадаємо, з 30 жовтня 2016 року Національна поліція припинила підтримання безпеки та охорони в приміщенні Апеляційного суду Кіровоградської області.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар