Кіровоградщина: лісництво придбало новенький джип з панорамним дахом за 945,1 тис. грн

Державне підприємство «Оникіївське лісове господарство» (Маловисківський район) придбало у ТОВ «Богдан-Авто Кіровоград» новенький джип Hyundai Tucson 2.0 CRDi Top AT 2016 року випуску.

За необхідне лісникам авто підприємство заплатило 945,1 тис. грн. Дана інформація стала відома зі звіту про підписаний договір, який було опубліковано на порталі публічних закупівель «ProZorro» – пише центр медіарозслідувань “Прозоро”.

Незважаючи на норми ч.1 ст. 2 Закону України «Про публічні закупівлі» Оникієвський лісгосп придбав автомобіль напряму без проведення тендеру.

За даними прайсу офіційного імпортеру Hyundai у Кропивницькому ТОВ «Богдан-Авто Кіровоград», з яким ДП «Оникіївське лісове господарство» підписало договір купівлю-продажу автомобіля, Hyundai Tucson з необхідними підприємству технічними характеристиками можна придбати від 828,8 тис. грн. ТОР-версія, яка, судячи з цього, дісталась лісівникам зі знижкою у 8 тис. грн, має 6-ступінчасту коробку передач, дизельний двигун 2.0 CRDi максимальною потужністю 185 к.с., шкіряний салон, 19-дюймові диски, повний привід та цілу купу приємних примочок. Зокрема, лише дана комплектація облаштована спеціальним панорамним дахом за 24 тисячі гривень, котрий так необхідний в роботі лісівників.

Придбавши дороговартісне авто, бухгалтер Оникіївського лісгоспу Олена Тихончук, яка вказана на «ProZorro» як «контакта особо замовника», стала тимчасово недоступною для журналістів, пішовши у лікарняну відпустку.

Наразі на адресу підприємства направлено інформаційний запит з проханням роз’яснити виробничу необхідність придбання подібного автомобіля та недодержання процедури проведення публічних торгів.

За даними Єдиного державного реєстру МВС ДП “Оникіївський лісгосп” наразі вже має три непогані автомобілі, два з яких було куплено лише минулого року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар