Кропивницька “Самопоміч” виступила в підтримку рішення про об’єднання пологових будинків міста

фракція "Самопоміч" у міськраді Кропивницького / фото зі сторінки Об'єднання "Самопоміч" у ФБ

Депутати фракції “Об’єднання “Самопоміч” у міськраді Кропивницького, після відвідин обох пологових будинків міста заявили, що підтримають при наступному голосуванні проект Про реорганізацію пологового будинку №2 ім. Святої Анни шляхом приєднання до пологового будинку №1.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці заявив депутат від “Самопомочі”, колишній секретар міськради Володимир Смірнов.

“Сьогодні разом із депутатами, знову відвідували обидва медичні заклади. Оглянули відремонтований корпус ПБ №1, спілкувались із керівництвом та спеціалістами. Потім завітали до ПБ №2 імені Святої Анни. Оглядали та спілкувались.
Висновки:
1. Оптимізація медичних закладів, як частина медичної реформи – необхідна.
2. В ПБ №1 – дійсно створені прекрасні умови і для роботи лікарів, і для перебування жінок і новонароджених. Додаткові площі для об’єднання – це повністю відремонтовані приміщення, просторі, світлі, комфортні.
3. Так, я переконаний, що при рівному фінансуванні, і у ПБ №2 було би не гірше, але – на сьогодні є те що є.
4. По людськи, абсолютно повністю підтримую та розумію керівника ПБ №2 Владимира Капко, який віддав цьому закладу 30 років свого життя. Та весь колектив закладу. Не маючи фінансування розвитку останні 8 років, тим не менш, вони змогли утримувати і розвивати заклад.
5. Це складне і болюче рішення. Визнаю, що це питання дійсно знаходиться за межею мого 100% розуміння, бо дуже фахове і спеціалізоване.
Але, відкидаючи емоції і почуття, розсудливо та прагматично розглядаючи існуючі на сьогоднішній день факти,

Фракція “Самопоміч” у КМР-7 підтримає рішення про об’єднання пологових будинків міста. Відповідне рішення, ми прийняли на засіданні фракції ще минулого тижня. І сьогодні я додатково утвердився в правильності такого рішення”, – написав Смірнов.

Нагадаємо, проект рішення Про реорганізацію пологового будинку №2 ім. Святої Анни шляхом приєднання до пологового будинку №1 на першому засіданні 5 сесії міськради під тиском громадськості було виключено з порядку денного. Колектив пологового будинку №2 і частина містян виступають категорично проти реорганізації, їх думкою, деякою мірою маніпулюють певні політичні сили. Натомість, міська влада запевняє у необхідності реорганізації. Обіцяють не звільняти жодного працівника пологового будинку №2, а працевлаштувати їх у новому перинатальному центрі другого рівня, який планують відкрити на базі першого пологового.

Фракція “Самопоміч” у міськраді нині складається з 2 депутатів – Віталій Пінчук (голова фракції. на фото – посередині) та Володимир Смірнов (на фото – праворуч). Олександр Артюх (на фото – зліва) був виключений із фракції через голосування всупереч позиції фракції.

Пінчук та Смірнов на минулому засіданні міськради голосували “за” зняття питання Про реорганізацію пологового будинку №2 ім. Святої Анни шляхом приєднання до пологового будинку №1 з порядку денного.

пологовий голосування

Поширити:

Залишити коментар:

коментар