У Кропивницькому бізнесмени заробляють на смертях

У Кропивницькому на ринку поховань відбуваються значні зловживання, унаслідок яких бізнесмени заробляють гроші на горі людей.


Про це під час прес-конференції розповів керівник КП “Ритуальна служба” Юрій Вісяников.

За його словами, перевіривши виконавців ритуальних послуг з якими у КП заключено договір, він виявив, що у 90% немає фіксованих цінників. Тобто, приватні ритуальні фірми самі варіюють ціни, у залежності від соціального статусу клієнта.

“Середня ціна послуг поховання близько 5 тис. грн. Якщо приходить людина забезпечена, їй пропонують ціну 10 тис. грн, від якої починають торгуватися. А якщо приходить літня людина, їй пропонують вже 3-4 тис. грн”, – розповів Юрій Вісяников.

Керівник КП “Ритуальна служба” розповів, що схеми незаконного заробітку на горі людей існують давно. Приватні ритуальні підприємства, за його словами, налагодили цілу мережу інформаторів. Коли помирає людина, до приватників інформація про потенційних клієнтів надходить через 1,5 год. Далі, користуючись станом афекту рідних, які втратили близьку людину, підприємці просувають їм свої послуги.

Читайте також: У Кропивницькому підприємець незаконно ховає померлих

Юрій Вісяников розповів, що нещодавно було розірвано договори з 3 підприємцями, які зловживали на похованнях. Крім того, за 1,5 місяці своєї роботи, керівник КП “Ритуальна служба” створив сайт підприємства, де будь-яка людина може знайти всіх виконавців ритуальних послуг, ознайомитись із законною процедурою поховання, і обрати прийнятні для себе ціни.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до У Кропивницькому бізнесмени заробляють на смертях

  1. Юрій Вісяников кто бы говорил… поджимаете всех под себя, только от вашей канторы пропущенных звонков по 10 в день было (похорон был на днях). Сотрудников своего КП контролируйте, грузят людей как туши, кидают как скот на бойне в фуру!!! Люди, если случается так что пришлось пользоваться услугами ритуальных КП или частных фирм – будьте с умершим всегда!!! По максимуму контролируйте что происходит с телом… сами сотрудники говорят о фактах обращения с “клиентом” как с битком свинины на рынке.

Коментарі заборонені.