Донеччани вдруге отримали перемогу на полі кропивницької “Зірки”

У поєдинку між «Зіркою» та «Олімпіком» фортуна посміхнулася донеччанам, які вдруге в сезоні здобули перемогу в Кропивницькому. Хоча, за великим рахунком, більш справедливим підсумком цього протиборства була би, все ж такі, нічия.

Про це повідомляє прес-служба ФК “Зірка”.

Матч 14-го туру Ліги Парі-Матч між «Зіркою» та «Олімпіком» мав відбутись у Сумах, адже поєдинок першого кола проходив у нашому місті. Але через незадовільний стан газону стадіону «Ювілейний» сторони домовилися про проведення гри другого кола знову на стадіоні «Зірка». До звітного протистояння команди підходили з різним настроєм. «Олімпік» із рахунком 2:1 здолав «Волинь» у минулому турі, а «Зірка», з тим же рахунком, поступилася «Зорі». Тому кропивничанам потрібно було виправлятися перед своїми вболівальниками. До того ж, матч третього туру між цими суперниками завершився перемогою підопічних Романа Санжара з рахунком 4:2, а тому всі вболівальники нашої команди бажали побачити реванш за ту прикру поразку.

1

До стартового складу «Зірки» повернувся Максим Ковальов, котрий залікував свою травму, отриману в матчі з «Шахтарем». І саме центральний захисник вивів своїх партнерів на поле з капітанською пов’язкою, адже Федеріко Перейра відбував дискваліфікацію. Також, на вістря атаки повернувся Джонатан Мойя, котрий пропускав матч із «Зорею» через перебір жовтих карток. Зі старту з’явився на полі й Артем Фаворов, а от Ігоря Загальського наші тренери залишили в запасі.

5

Перші хвилини зустрічі пройшли в обопільній боротьбі команд у центрі поля. Особливої гостроти за цей час біля обох воріт створено не було. Хоча, слід відзначити, що трохи більше часу м’ячем володів «Олімпік». На десятій хвилині небезпечна подача зі штрафного від Ігоря Калініна призвела до дещо панічних дій воротаря Заурі Махарадзе, котрий спочатку спіймав м’яч, а потім випустив його з рук, та пробити Айтору як слід завадили захисники. У відповідь, також зі стандарту, по воротах намагався пробити Сергій Гринь, але влучив у «стінку».

Ще одна небезпека біля воріт донеччан виникла, знову ж таки, після штрафного удару. Подача Ігоря Калініна створила певну пожежу біля воріт гостей. Наші гравці намагалися добити м’яч у ціль, але Заурі Махарадзе виручив свою команду. Ближче до середини тайму, слід зазначити, що «Зірка» заволоділа більшою ініціативою, і тепер саме кропивничани нав’язували свою гру суперникові. На 27-й хвилині, після перехоплення м’яча в центрі поля, Артем Сітало вирішив пробити здалеку, але не влучив в отвір воріт.

Після цього гра дещо заспокоїлась, але тепер уже підопічні Романа Санжара намагалися диктувати свої умови. На 35-й хвилині подача з кутового призвела до удару Антона Поступаленка, головою, з близької відстані – Євген Паст зреагував на цей «постріл». Уже безпосередньо перед перервою відверто пробачив «Зірку» Володимир Танчик. Вийшовши на побачення з Євгеном Пастом, він із гострого кута пробив трохи невлучно. І на радість усім уболівальникам нашої команди спрацювало старе неписане футбольне правило: «Не забиваєш ти – забивають тобі». Після ауту та подачі з правого флангу, Артем Сітало переадресував м’яч головою в район 11-ти метрової позначки, де невдало зіграли захисники суперників. Всіх випередив Артема Фаворов, якому не склало труднощів забити із близької відстані. За рахунку 1:0 на користь «Зірки» суперники пішли відпочивати.

4

Другий тайм розпочався з небезпечного випаду наших гравців на ворота суперника. Але після проникної передачі з правого флангу ні Артемові Сітало, ні його тезці Щедрому пробити не вдалося. Після цього епізоду, протягом десяти хвилин, спостерігалася якась сумбурна гра від обох команд у центрі поля. Лише на 56-й хвилині націлена передача, з лівого флангу, на голову Володимира Лисенка, призвела до удару форварда. Добре, що м’яч пролетів повз ворота.

А на 65-й хвилині реальну нагоду подвоїти рахунок змарнував Артем Фаворов. Спочатку здавалося, що Артем Сітало втратив перспективну можливість для атаки. Але наш півзахисник запресингував суперника, виборов м`яч і від лінії поля виконав жорстку прострільну передачу до центра штрафного майданчика. На жаль, із убойної позиції Фаворов пробив над поперечиною. Цей епізод став, деякою мірою, переломним, адже забий «Зірка» й суперники навряд чи відігралися б.

А так «Олімпік» з подвійною енергією намагався відновити рівновагу. Зіграли свою роль і заміни, які провів Роман Санжар, кинувши в бій Драченка та Емерсона. Після того, як Лисенко залишив поле, на вістрі атаки гостей почав діяти Гринь. Саме Сергій заробив дуже небезпечний штрафний, метрах у 18-ти від наших воріт. Максим Драченко потужно пробив, Євген Паст зреагував, але ніхто із захисників господарів не встиг завадити Кирилу Петрову «вколотити» м`яч у сітку воріт – 1:1.

3

Кілька хвилин потому, знову ж таки зі стандарту, виконав подачу до штрафного майданчика Артем Фаворов. М’яч відскочив до Романа Попова, який пробив здалеку досить слабко. Спрямувати м’яч у ворота хотів Артем Сітало, але арбітр сигналізував про офсайд.

А вже через декілька миттєвостей зовсім неочікувано дальній удар Антона Поступаленка вивів гостей уперед. Мабуть що перша помилка Євгена Паста в цьому чемпіонаті, котрий не зумів зафіксувати м’яч у руках, дозволила «Олімпіку» забити вдруге – 1:2.

Супершанс зрівняти рахунок в ендшпілі поєдинку втратив Сітало. Після подачі з правого флангу й невпевненої гри на виході Махарадзе, Артем із лінії штрафного майданчика не влучив у порожні ворота, пробивши вище. Фінальний штурм воріт суперника нашій команді дивідендів не приніс. Отож, констатуємо поразку «Зірки» з рахунком 1:2. Прикро, нелогічно, але жодного балу в цьому матчі ми набрати не змогли.

«Зірка» (Кропивницький) – «Олімпік» (Донецьк) – 1:2 (1:0).

5 листопада 2016 року (субота). Початок о 14:00. Кропивницький. Стадіон «Зірка». Оцінка поля: 3. 1669 глядачів. + 6 С. Ліга Парі-Матч, 2 коло, 14 тур.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар