Аджамська школа отримала спортивний майданчик від Фонду Кличка

Аджамська загальноосвітна школа I-III ступеня Кіровоградського району одноіменної області запустила в експлуатацію комплекс для занять спортом на відкритому повітрі.

Цей комплект спортивного устаткування освітній заклад отримав як переможець всеукраїнського конкурсу Фонду Кличко «Клич друзів – граймо разом!», який проводиться 11-й рік поспіль. Незабаром спортивні майданчики відкриють у всіх 20-ти школах-переможницях  конкурсу в різних областях України.

Аджамська школа цього року відзначає свій 40-річний ювілей. У 1976 р. нова 3-поверхова школа у с. Аджамка була збудована, щоб замінити 9 шкіл, які існували в окрузі. На той час її матеріально-технічне забезпечення було найкращим у районі. Старші пригадують, що тоді оформленням дитячого спортивно-ігрового майданчика займалася група ентузіастів. Зокрема й ті учні з вчителями, які сьогодні вже давно знаходяться на заслуженому відпочинку. З тих пір цей майданчик практично не оновлювався. Значно погіршилися за минулі роки й матеріальні умови для заняття фізичною культурою. Так, один із учителів фізкультури, Андрій Крикуненко, який також є головою фермерського господарства, за власний кошт щороку поповнює шкільний спортзал необхідним інвентарем і забезпечує транспортом для участі школярів у різноманітних змаганнях.

Ініціатор участі школи у конкурсі – викладач світової літератури, педагог-організатор Ольга Негода. «Про «Клич друзів – граймо разом!» дізналася від своєї колеги з Веселівської школи Кіровоградського району, яка у 2014 році також виборола собі спортмайданчик. Ольга Негода взяла на себе організаційну роботу підготовки заявки, а згодом сільська громада її підтримала активним голосуванням.

«Мета конкурсу відображена у його назві – «Клич друзів!», – вважає ініціатор. – Люди нас підтримали і ми цю місію виконали. Наші діти достойні мати майданчик. Багато хто не сподівався, що таким чином можна його отримати, але це реально. Треба вірити і підтримувати одне одного на шляху до мети, воно того варте! У єдності – наша сила!»

Таке ставлення особливо цінується організаторами проекту. Учні, вчителі, батьки  та загалом місцеві громади, на території яких знаходяться навчальні заклади, що перемогли у конкурсі, показали найвищу згуртованість і прагнення до покращення інфраструктури своїх населених пунктів, оновлення середовища, в якому вони живуть.

«Перемогли ті школи і територіальні громади, які найкраще розказали свою історію, довели, що школі вкрай необхідна спортивна інфраструктура та залучили до співпраці найбільше членів територіальної громади», – повідомила директор Фонду Кличко Аліна Носенко.

Проект реалізується Фондом та Фундацією Coca-Cola на основі спільних цінностей: підтримка молоді й освіти, розвиток місцевих громад, благодійність і суспільна відповідальність. Співпраця Фонду з Coca-Cola триває вже 10 років.

«Фундація Coca-Cola у глобальних масштабах сприяє ініціативам, які мають за мету підвищення добробуту місцевих громад, зокрема тих, які стосуються молоді», – пояснила Олеся Жулинська, директор зі зв’язків із громадськістю компанії «Кока-Кола Україна».

Відкриття спортивного майданчика, яке у Аджамці через негоду відбулося у шкільному спортзалі, стало святом з мінімумом офіціозу.  Не зважаючи на канікули, під час відкриття зібралося багато школярів та їхніх батьків.

Учні підготували для гостей танцювальний флешмоб, а ті, у свою чергу, влаштували для школярів різноманітні конкурси та змагання з чисельними призами. Окрім власне спортмайданчика, організатори конкурсу подарували навчальному закладу ще й різноманітний спортивний інвентар, тож задоволеними були всі присутні. Відкриття майданчика, як показує багаторічний досвід співробітництва Фонду Кличко та Фундації Coca-Cola, дарує позитивні емоції та додає енергії його учасникам для співпраці у майбутньому над іншими важливими для громад спільними проектами.

Для довідки:

Фонд Кличко – всеукраїнська благодійна організація, заснована Віталієм та Володимиром Кличками у серпні 2003 року з метою створення належних умов для гармонійного розвитку підростаючого покоління України. За 14 років своєї діяльності Фонд реалізував низку соціальних проектів, що були спрямовані на популяризацію здорового способу життя, сприяння розвитку спорту, підтримку талановитої молоді та проведення просвітницьких кампаній. Фонд працює з дітьми шкільного віку, студентами й молоддю, які прагнуть досягти успіху в житті.

Фундація Coca-Cola – благодійна організація, заснована 1984 року в США, за допомогою якої Компанія Coca-Cola реалізує свої благодійні проекти у всьому світі. З моменту виникнення Фундація Coca-Cola  надала вже понад  300 млн доларів США на благодійні проекти, головною метою яких є добробут та  стійкий розвиток місцевих громад.  Фундація підтримує ініціативи та програми місцевих громад, які відповідають нагальним суспільним потребам і пріоритетам в таких напрямах: збереження водних ресурсів, переробка вторинної сировини, підтримка освітніх програм.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар