У водосховища Кіровоградщини випустили 4,5 т мальків товстолоба

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація

Два водосховища річки Дніпро на Кіровоградщині Кіровоградрибхорона традиційно наповнила мальками.

Традиційно в цей осінній період, з 29 жовтня по 30 жовтня, за ініціативи та під головуванням Кіровоградрибоохорони, суб’єктами господарювання – користувачами водних біоресурсів, які зареєстровані в зоні діяльності Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Кіровоградській області, було проведено вселення малька риби виду товстолоби до Дніпродзержинського та Кременчуцького водосховищ річки Дніпро

На Кременчуцькому водосховищі зариблення водойми відбувалось в районі міста Світловодська, до Дніпра було вселено 2 675 кг (17 833 екземпляри) мальків товстолоба, середньою вагою 150 грамів. Під час проведення заходу були присутні представники Кіровоградрибоохорони, які залучили до участі у заході представників Державної екологічної інспекції у Кіровоградській області, представники Світловодської районної державної адміністрації та міськвиконкому.

Цьогорічний зарибок, який було придбано користувачами за їх власні кошти для обох водосховищ, був вирощений в с. Аджамка Кіровоградського району в рибному господарстві ПАТ «Кіровоградрибгосп». Вибір видового складу рослиноїдних риб-вселенців не випадковий – товстолоби є чудовими природними меліорантами, та збільшення їх кількості у водоймі сприятиме поліпшенню її санітарного стану.

На Дніпродзержинському водосховищі користувачі здійснили зариблення в районі с. Деріївки Онуфріївського району, в присутності представників Кіровоградрибоохорони, які залучили до участі у заході представників Державної екологічної інспекції у Кіровоградській області, представників Деріївської сільської ради.

До річки було випущено 4 500 кг (30 000 екземплярів) мальків товстолоба.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар