Найкращі лісівники Кіровоградщини отримали спеціальні нагороди та мотиваційну черепаху

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Колегія обласного управління лісового та мисливського господарства під головуванням начальника управління Наталії Ревенко вчора, 1 листопада, провела своє засідання. Лісівники обговорили підсумки господарсько-фінансової діяльності за дев’ять місяців року й розглянули низку виробничих питань.

За підсумками трудового суперництва за три квартали нинішнього року перше місце отримало ДП Оникіївський лісгосп», друге вибороли працівники ДП «Чорноліський лісгосп», третє – колектив ДП «Олександрівський лісгосп». Стимулюючий приз до перемоги у наступному кварталі – символічна черепаха – дістався компаніївським лісівникам.

У доповіді першого заступника начальника управління Олега Середюка наголошувалось на тому, що основні заплановані лісогосподарські заходи лісгоспи області виконали.

Лісові культури створені на площі 661,8 га, з них 222 га – нові ліси. Доповнення проведено на площі 884  га, у тому числі нові ліси 389 га. Догляд за культурами проведено на площі 7487 га,  у тому числі за новими лісами – 3892 га.

Завдяки виконанню в повному обсязі профілактичних та попереджувальних протипожежних заходів у підвідомчих лісах пожеж не виникало.

За результатами перевірок обсяг незаконних рубок у лісах підпорядкованих підприємств становив 162 куб. м. Сума завданої шкоди – 740,4 тис. грн., відшкодовано 87,5 тис. грн. Рейдовими перевірками у мисливських угіддях виявлено 51 порушника правил полювання.

Реалізовано лісопродукції в круглому вигляді 127,2 тис. кубометрів. Обсяг реалізації продукції зріс на 135 % порівняно з відповідним періодом минулого року і становив 148 млн. грн.

Підприємствами перероблено 11261 куб м деревини, що на 2599 куб. м більше, ніж торік. Випуск продукції переробки з кубічного метра пущеної в переробку деревини становив 2747 грн., що на 898 грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.

Збільшився на 75 %  розмір середньої заробітної плати, становивши 8555 грн. Кіровоградськими лісівниками сплачено до бюджетів усіх рівнів та фондів 71,4 млн. грн.

На фінансування заходів з охорони праці витрачено 1,1 млн. грн., або 1244 грн. на одного працюючого (цей показник дорівнює 0,75 відсотка  від реалізації лісопродукції). Працівники лісгоспів у повному обсязі забезпечені засобами індивідуального захисту.

Лісогосподарськими підприємствами проведено реконструкцію лісових доріг протяжністю 7,8 км.

Заступник начальника управління Олександр Кваша зазначив, що від усіх видів рубок заготовлено 143,3 тис. кубометрів   деревини, що менше, ніж у відповідному періоді минулого року, на 17,9 тис. кубометрів.

Вихід ділової деревини становив 28,4 %, техсировини – 65,9 %, дров паливних – 5,4 %. Ціна реалізованого кубометра заготовленої деревини зросла на 273 грн., або на 46 %, до 872 грн.

Середня заробітна плата в деревообробному секторі зросла на 5736 грн. і становила 12107 грн. Товарний випуск продукції переробки збільшився на 93%, становивши 30,9 млн. грн.

З ходом осінніх лісокультурних робіт ознайомила головний спеціаліст сектору лісового господарства Валентина Роздєльська, зазначивши, що у лісгоспах тривають роботи по створенню та доповненню лісових культур, проводяться підготовка ґрунту під культури наступного року, висівання та збір насіння. (Детальніше про це йтиметься у наступних повідомленнях на нашому сайті).

Начальник управління Наталія Ревенко акцентувала увагу колег на низці важливих питань, які обговорювались на виробничій нараді у Держлісагентстві, на ході осінньої лісокультурної кампанії та підготовці до реалізації новорічних ялинок.

Під час засідання помічник лісничого Оникіївського лісництва Леонід Прилипко отримав Почесну грамоту Кабінету міністрів України. Цією відзнакою лісівника було нагороджено з нагоди Дня працівника лісу.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар