Скандальний кропивницький суддя Галаган живе на одну зарплату і має стару “копійку”. Решта – таткове і матусине

фото ic.pics.livejournal.com

Скандальний суддя Кіровського райсуду Кропивницького Олексій Галаган, якого суд першої інстанції визнав винним у п’яному кермуванні та непокорі поліції, а апеляційний суд згодом виправдав, не має власного житла, володіє старою “копійкою” 1984 року випуску і живе на одну зарплату.

Такі дані суддя Кіровського райсуду Олексій Галаган оприлюднив у своїй електронній декларації на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Так, згідно декларації, більшістю задекларованого Олексієм Галаганом майна володіють його батько Галаган Валерій Леонідович і мати Галаган Валентина Пилипівна. До речі, батько Олексія Галагана є колишнім працівником обласної прокуратури та засновником Кіровоградського обласного осередку всеукраїнської спілки ветеранів війни та праці органів прокуратури.
Згідно декларації, батько скандального судді Валерій Галаган володіє будинком площею 105 м2, земельною ділянкою площею 1522,8 м2 та гаражем площею 32,1 м2. Автомобіль УАЗ 3163-030-ЗНГ «Патріот», на якому Олексій Галаган тікав від поліцейських теж знаходиться у власності батька. Також Валерій Галаган зберігає 4 тис. доларів готівкою.

Крім цього, Валерій Галаган отримав у 2015 році 93 552 грн пенсії. Тобто, 7796 грн щомісяця.

Матір Олексія Галагана Валентина Галаган має у власності 10% від житлового будинку площею 1323 м2 та 20% від земельної ділянки площею 518 м2. Крім того, матір Олексія Галагана володіє гаражем площею 28,1 м2. Валентина Галаган отримала у 2015 році 63 804 грн пенсії.
Безпосередньо скандальному судді Олексію Галагану належить лише старенький ВАЗ 21013 1984 року випуску. Також у 2015 році він отримав 215 551 грн зарплати, тобто 17 962 грн щомісяця. Також Олексій Галаган зареєстрував 4 грн банківського бонусу.

галаганНагадаємо, 25 липня, близько опівночі, патрульні зупинили автівку УАЗ Патріот через технічну несправність освітлення, а в процесі спілкування, за версією поліції, патрульні виявили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння. Водієм виявився суддя Кіровського райсуду м. Кропивницький Олексій Галаган. Він заперечував факт свого алкогольного сп’яніння. Крім того, Галаган стверджує, що поліцейські його побили. А патрульні в свою чергу звинувачували його у злісній непокорі, оскільки, за їх версією, Галаган втік від них і чинив супротив. У результаті, патрульні склали на Олексія Галагана три протоколи – за ч.1 ст.130 (керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння), за ст.122-2 (незупинка транспортного засобу на вимогу поліції) та за ст. 185 КУПАП (злісна непокора). Спочатку матеріали справи передали до Кіровського райсуду, але, оскільки підозрюваний там працює, її було перенаправлено до Апеляційного суду, який передав справу до Кіровоградського районного суду. Олексій Галаган, у свою чергу, наступного ранку, 26 липня, звернувся до прокуратури із заявою про побиття. Прокуратура області наразі розслідує провадження щодо нібито перевищення повноважень поліціянтами.

2 вересня Кіровоградський районний суд визнав Олексія Галагана винним у адміпорушеннях за ч.1 ст.130 (керування транспортним засобом у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння) та за ст. 185 КУПАП (злісна непокора). Протокол за ст.122-2 (незупинка транспортного засобу на вимогу поліції) на думку суду був недоведений. А вже 23 вересня, Апеляційний суд Кіровоградської області скасував рішення суду першої інстанції.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар