Житель Кіровоградщини незаконно наловив риби майже на 14 тис. грн

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У ході проведення рибоохоронної роботи в Новоукраїнському районі Кіровоградської області головним державним інспектором Кіровоградрибоохорони Головченком О.В. було виявлено порушення рибоохоронного законодавства.

Мнулого тижня близько 6 ранку порушник, перебуваючи на водоймі, розташованої на землях Помічнянської сільської ради Новоукраїнського району Кіровоградської області, із застосуванням заборонених знарядь лову – сіток мисинових в кількості 4 штуки, 3 з яких ячією 70х70 мм довжиною по 70 м кожна та 1 з яких ячією 70х70 мм довжиною 50 м, вчинив лов риби, внаслідок протиправних дій здобувши 34 екземпляри товстолоба, 10 екземплярів сазана, 1 екземпляр щуки, 2 екземпляри окуня, 3 екземпляри карася та 59 екземплярів раків, загальною вагою 82 кг, чим спричинили істотних матеріальних збитків державі на загальну суму 13659,50 грн. (Розрахунок відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 року № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів».

Матеріали виявленого правопорушення, складені за ознаками частини 4 статті 85 КУпАП, будуть направлені до  Новоукраїнського районного суду Кіровоградської області, для вирішення питання про притягнення винної особи до відповідальності та стягнення заподіяних незаконним виловом риби збитків державі.

Нагадуємо, що 29 вересня 2016 року в Верховній Раді України зареєстровано законопроект № 5195 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за незаконне зайняття рибним та іншим водним добувним промислом», яким передбачається збільшення штрафних санкцій за вчинення грубого порушення правил рибальства – накладення штрафу на громадян від трьохсот (5100 грн) до п’ятисот (8500 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення, які є приватною власністю порушника, та незаконно добутих водних живих ресурсів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар