У Соколівському в дитсадочку працювала вихователька з відкритою формою туберкульозу

фото silske.org

У селищі Соколівське поблизу Кропивницького у виховательки дитячого садка виявили відкриту форму туберкульозу.

Жінка працювала у групі, яку щодня відвідувало 27 дітей. Востаннє флюорографію проходила у жовтні минулого року і цими днями знову мала піти на обстеження. Але наприкінці вересня відчула нездужання, і сама звернулася до лікаря.

За даним фактом обласний департамент освіти та прокуратура проводять перевірку.

Деталі дивіться у сюжеті ТСН.

Водночас, місцева активістка заявляє, що хвора знала про свою хворобу, і приховувала це. Більш того, місцевим погрожували, аби ті не розголошували інформацію про хворобу виховательки.

“Вихователька продовжувала працювати в дитсадку роками. Миколаєць Олена Яківна є донькою колишнього Соколівського сільського голови Миколайця Якова Григоровича, який приховував її хворобу та підкупляв медичні довідки про проходження медогляду і цим утримував доньку на роботі. Як розповідають батьки дітей, котрі ходять до «Струмочка», діючий голова – Завірюха Інна Григорівна, зібравши батьків залякує їх, що тільки хтось відкриє рота про сьогоднішню страшну подію, їх дитина одразу ж «вилітає» із дитячого закладу.
Деяким депутатам та жителям с. Соколівського вчинена погроза в телефонному режимі про нерозголошення фактів по даній події”, – написала активістка у соцмережі Фейсбук.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар