У Кропивницькому найактивніші студенти області навчались бути політиками

Студенти Кіровоградщини почали готуватись до виборів у молодіжний парламент.

На базі льотної академії Національного авіаційного університету (КЛА НАУ) відбулися навчання для кандидатів в обласний молодіжний парламент. Протягом дня майже 100 студентів з усіх вищих навчальних закладів Кіровоградщини дізналися з чого почати старт політичної кар’єри, як стати лідером та політиком, яким чином формується образ та імідж політика, вивчали основні напрямки ведення виборчої компанії, навчалися взаємодії із засобами масової інформації. Заняття проводяили фахівці Української Політконсалтингової Групи – Дмитро Разумков, Неллі Яковлєва та Василь Мокан, а також директор філії Національної телекомпанії України “Кіровоградська регіональна дирекція” Вадим Мурований.

Право відкриття семінару було надано голові обласної державної адміністрації Сергію Кузьменку, під патронатом якого реалізується проект “Молодіжний парламент”. Звертаючись до студентів, посадовець наголосив, що сьогодні вони отримали унікальну можливість  зрозуміти “зсередини” що таке виборчий процес, відчути себе його безпосередніми учасниками та врешті-решт діячами, які безпосередньо формують політику регіону, адже за словами Сергія Кузьменка місцева влада готова співпрацювати із молодими парламентарями.

“Усі місцеві органи виконавчої влади, місцевого самоврядування абсолютно відкриті для вас, для ваших ідей, порад та ініціатив. Молодіжний парламент стане головним дорадчим та консультативним молодіжним органом для владних структур нашої області. Тож вже сьогодні ви повинні розуміти – політик це людина яка повинна дивитися у майбутнє, формувати свої цілі на 5-10 років вперед”, – зазначив очільник області.

DSC_0062 DSC_0014 DSC_0012

 Довідково: “Молодіжний парламент”громадський молодіжний проект, спрямований на розвиток молодіжного руху області, реалізацію європейських принципів співпраці влади та молоді, об’єднання ідей молодіжних громадських організацій регіону.

Проект є пілотним в Кіровоградській області і впроваджується під патронатом голови обласної державної адміністрації за сприяння Фонду Ганса Зайделя (Німеччина).

В проекті беруть участь 12 вищих навчальних закладах області. Вибори проводитимуться за мажоритарною системою. Кожен вищий навчальний заклад поділено на округи, яких всього 42. Відповідно склад «Молодіжного парламенту» – 42 депутати, які реально впливатимуть на формування молодіжної політики області шляхом співпраці із місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар