Прокуратурою Кіровоградщини викрито факт закупівлі вугілля для лікарні за завищеною ціною

За фактом зловживань при проведенні публічної закупівлі 150 тонн вугілля для Комунального закладу «Знам’янська міська лікарня імені А. В. Лисенка» Знам’янською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Кіровоградської області.

Встановлено, що рішенням комітету з конкурсних торгів комунального закладу переможцем закупівлі визнано учасника з ціновою пропозицією у 516 тис грн за зазначений обсяг вугілля. У той час, як пропозицію учасника з ціною на понад 150 тис грн дешевшою від ціни переможця закупівлі відхилено з формальних підстав.

Таким чином, в порушення вимог законодавства службові особи лікарні відхилили пропозицію з найбільш економічно вигідною ціною,  чим завдали істотної шкоди законним інтересам держави.

Факт проведення тендеру з порушеннями вимог чинного законодавства виявлено прокуратурою в ході моніторингу веб-сайту публічних закупівель www.prozoro.org.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої статті передбачає до 3-ох років обмеження волі.

Розслідування триває.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар