Кропивницький посів 15-ту сходинку у рейтинзі найчистіших міст України

Фото: Андрій Ткач

Місто Кропивницький зайняло 15-ту сходинку рейтингу найчистіших міст України. Опитування проводилося на сайті OLX.

Чистоту в місті кропивничани оцінили у 4,5 бали з 7, екологічну ситуацію теж у 4,5 з 7, а от робота комунальних служб міста отримала оцінку 3,5 з 7.

Найбільш чистим містом країни вважають Вінницю. В опитуванні сервісу онлайн-оголошень OLX вона зайняла перший рядок рейтингу відразу за трьома параметрами: порядок на вулицях, чистота повітря і робота комунальних служб.

Більше тридцяти трьох тисяч українських користувачів OLX оцінили якість життя в обласних центрах країни в рамках проекту «Ідеальне місто». Вони виставляли бали від одного до семи по десятку критеріїв, таких як розвиненість інфраструктури, безпека і привітність городян. На відміну від більшості аналогічних досліджень, які побудовані на думці експертів, отриманий рейтинг відбиває думку простих людей.

З’ясувалося, що українці в основному пред’являють претензії до роботи муніципальних служб – за цим параметром більшість міст отримало оцінку нижче 4 з 7. Навіть в лідируючій Вінниці якість роботи ЖКГ оцінили в 4,4 бала. Дещо менше отримали Харків, Львів і Черкаси. Найгірший показник, близький до критичного, – у служб Ужгорода, лише трохи краще – у промислових Дніпра і Запоріжжя, а також портових Одеси і Херсона.

Найбільше жителі усіх міст країни скаржаться на недобросовісну роботу комунальних служб і вуличне сміття. Близькі до критичних бали виявилися у промислових і портових центрів країни. Однак економічна активність не може служити виправданням байдужості до екології. Комфортні умови для життя серед іншого підвищують інвестиційну привабливість ділових центрів країни.

* Міста Донецьк, Луганськ, Сімферополь і Севастополь не представлені в рейтингу через нерепрезентативну вибірку

Поширити:

Залишити коментар:

коментар