“Жарт” про замінування кропивницького автовокзалу може обернутися 6-річним ув’язненням

Поліцейські викрили чоловіка, який повідомив про «замінування» автостанції у Кропивницькому.

Зловмисником виявився 25-річний житель Кіровоградської області. Подібний «жарт» може обернутися для громадянина ув’язненням на строк до 6 років.

Анонімне повідомлення про замінування однієї з автостанцій надійшло на лінію «102» близько 18-ї години. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група Кіровоградського відділу поліції, наряд патрульної поліції, експерти-вибухотехніки та представники інших служб.

Під час ретельного огляду будівлі та прилеглої до неї території підозрілих предметів чи вибухових пристроїв правоохоронці не виявили.

«У результаті вжитих розшукових заходів працівники поліції встановили особу, причетну до злочину та її місцезнаходження. 25-річного раніше судимого жителя Кіровоградської області правоохоронці викрили за місцем його роботи, – повідомив т.в.о. начальника Кіровоградського відділу поліції Дмитро Авдієнко. – У даний час вирішується питання про оголошення особі підозри у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України. Згідно з санкцією статті, завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності карається позбавленням волі на строк від 2 до 6 років».

Попередньо встановлено, що житель області приїхав до Кропивницького у справах. Зрозумівши, що не встигає на останній автобус, аби повернутися до свого села, чоловік вирішив зателефонувати до поліції і повідомити про закладення вибухівки. Після дзвінка «мінувальник» викинув сім-карту та направився до автостанції. Того дня йому таки вдалося виїхати додому на потрібному маршрутному таксі, але вже зовсім скоро довелося пояснювати поліцейським мотиви власного необдуманого вчинку.

Як з’ясувалося, зловмисник вже має низку судимостей за вчинення крадіжки, шахрайства та хуліганства.

 За матеріалами Кіровоградського відділу поліції Кіровоградської області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар