В Олександрії “Ощадбанк” нав’язує переселенцям страховку та кредити

В Олександрії працівники “Ощадбанку” вимагають з внутрішньо переміщених осіб додатково оформляти страхування та брати кредитну карту.

Про це повідомляє юрист ГО “Десяте квітня” Володимир Кудря, який працює з переселенцями, на своїй сторінці у Фейсбук. Як стверджує юрист, даний вид банківської діяльності є незаконним.

“З 1 серпня 2016 р. Ощадбанк розпочав виготовлення електронних пенсійних посвідчень для внутрішньо переміщених осіб. Виготовлення таких посвідчень здійснюється виключно в разі звернення клієнта і є безкоштовним та видається без будь яких додаткових умов. Але у м. Олександрія працівники Ощадбанку для підвищення рівня кредитування та страхування під час видачі цих посвідчень вимагають від внутрішньо переміщених осіб укласти договір страхування із щомісячним списанням з рахунку 15 грн, а також нав’язують відкриття кредитної лінії на 1000 гривень.

При цьому ніхто не зважає на думку клієнта і те, що такі дії є незаконними. До мене надходять скарги від внутрішньо переміщених осіб на ці дії та прохання допомогти припинити відверте здирництво державного банку.

Повідомляю, що дії працівників Ощадбанку м. Олександрія є незаконними та такими, що порушують права людини та законодавство про захист прав споживачів”, – пише Кудря.

Юрист радить внутрішньо переміщеним особам, яким вже нав’язали страхування і кредит, звернутись до Кіровоградського обласного управління із заявами про незаконні дії працівників банку та вимогою переукладення вже підписаних договорів.

“Також перед підписанням будь-яких документів уважно читайте те, що там написано. Якщо ж виявите умови про кредитування чи страхування вимагайте надати стандартний договір на обслуговування рахунку без будь-яких додаткових послуг та умов”, – пише Володимир Кудря.

Адреса Кіровоградського обласного управління Ощадбанку – вул. Декабристів, 9 м. Кропивницький, 25006

Поширити:

Залишити коментар:

коментар