Учасники АТО будуть залученні до напрацювання рекомендацій у міську програму соцзахисту

Громадська організація «Спільна дія» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» у Кропивницькому розпочала реалізацію проекту, спрямованого на залучення демобілізованих учасників АТО до участі у виробленні місцевих програм соціальної реабілітації та інтеграції їх у громаду.

За словами голови ГО «Спільна дія» Ірини Малик, у наше місто повертається велика кількість військових. «Це –люди з активною життєвою позицією, герої, які відомі на всю Україну – наші славетні «кіборги» із 3-го окремого полку спеціального призначення, і бійці 34-ого батальйону територіальної оборони Кіровоградської області, і 17-го окремого мотопіхотного батальйону та інших військових частин. У більшості випадків вони повертаються з війни з психологічними травмами, маючи соціальні проблеми(безробіття, відсутність житла та ін.) та проблеми зі здоров’ям. Їм складно вибудовувати стосунки як в родинах, так і в соціумі: ставати активними членами громади Кропивницького, впливати на прийняття рішень місцевою владою», – зазначає голова громадської організації.

У Кропивницькому ще у лютому 2016 року міська рада затвердила «Програму соціального захисту та соціальної підтримки окремих категорій населення міста Кіровограда на 2016 рік», але, на думку громадськості, вона не в повній мірі відображає реальний стан потреб учасників АТО. Саме тому ГО «Спільна дія» вирішила провести моніторингове дослідження соціально-економічного становища 200 родин демобілізованих учасників АТО і на основі його результатів напрацювати рекомендації (спільно з усіма зацікавленими сторонами ) до міської програми соціального захисту учасників АТО на 2017 рік.

Партнерами ГО «Спільна дія» у реалізації проекту виступають Кіровоградська обласна організація Товариства ім. Т. Шевченка «Просвіта» (голова Олександр Ратушняк) та Кіровоградська обласна організація Української Спілки ветеранів Афганістану воїнів-інтернаціоналістів (голова Віктор Остащук).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар