Діти Кіровоградщини опановують у навчанні сучасні японські практики

Близько півсотні юних олександрійців сьогодні успішно опановують найсучасніші японські навчальні практики, що поліпшують їх розумові та інтелектуальні здібності.

Про це у своєму блозі розповідає журналіст Наталя Луценко

З неабияким інтересом та запалом діти вивчають всі тонкощі і секрети успіху своїх однолітків з далекого Східу. А відбувається це у процесі навчання у приватній школі усного рахунку «Соробан», що ось вже майже місяць практикує в Олександрії.

Заклад унікальний саме застосуванням спеціальної японської методики тренувань мозку з практичним використанням класичних рахівниць. 

З  одного боку все досить просто,  а з іншого «Соробан» сьогодні – це симбіоз старих японських знань у поєднанні із сучасними мультимедійними засобами.

У чому ж практичний бік навчань? Як розповідає керівник олександрійського відділення школи «Соробан» Інна Нежевенко, раз на тиждень малеча працює з досвідченим і прогресивним тренером-педагогом у самій школі, а решту часу – навчається дистанційно, вдома на комп’ютерах чи планшетах у онлайн-програмі «Дідусь Соробан». Унікальну японську методику маленькі олександрійці засвоюють під пильним контролем постійного тренера Лілії Бондаренко.

Загалом,  комплекс занять в «Соробані» на місяць для олександрійців коштує – 600 грн, тоді як, наприклад, для киян – ця сума значно вища і складає 1400 грн, а для дніпровців – 1100 грн,  кропивничан – 800. Фактично найнижчі ціни діють тільки в трьох українських містах (Нікополі, Світловоську та Олександрії). Це не впливає на якість послуги, бо скрізь вона однакова. А ціни варіюються в залежності від рівня достатку містян.

У вартість послуги входить комплексне навчання – це фактично вісім практичних занять з тренером, доступ до комп’ютерної програми для щоденних тренувань, додаткові підручники і спеціальні рахівниці, онлайн-контроль учнів педагогом, технічна підтримка сайту «Дід Соробан» та невеличкі спеціальні заохочення.

На  даний час у «Соробані» сформовано чотири повноцінних групи по 10 -12 учнів у кожній.

На  уроках, що проходять у вигляді пар (модулів), тренер в обов’язковому порядку подає новий матеріал, закріплює його і відточує майстерність своїх вихованців, а також дає домашні завдання.

Заняття в молодшій групі (діти віком від 5 до 6 років) тривають 35 хв. з короткою перервою між ними. У старшій ( від 7 до 11 років) – відповідно  45 хв.

Вдома учень щодня тренується у комп’ютерній програмі «Дід Соробан», на що витрачає орієнтовно 15-20 хвилин. І процес цей так само дистанційно контролює тренер. А при потребі ще й корегує.

Під  час комбінованих занять юні олександрійці вчаться дуже швидкими темпами рахувати складні числа. Навіть в уяві. Допомагають їм у тому прості японські рахівниці, а паралельно планшети і комп’ютери з програмами. Така специфічна методика сприяє послідовному розкриттю секретів успіху їхніх однолітків із далекої Японії.

Школа усного рахунку «Соробан», як наголошує тренер закладу Лілія Бондаренко,  – це подвійні стандарти в освіті (наочні і дистанційні), що дозволяють з ранніх літ розвинути в дитини нестандартне мислення, вміння швидко реагувати в прийнятті рішень, легко запам’ятовувати, концентрувати свою увагу, бути впевненими і так інше. А ще методика сприяє швидкому виявленню творчих нахилів та загального потенціалу у дітей.

Повний курс навчання у «Соробані» триває 2 роки, але перші результати видно вже за місяць.

З початку японська практика вчить дітей ефективно оперувати в обрахунках великих чисел і, що найбільш вражаюче, робити це усно. На перший погляд – доволі складний процес. Але кожен, хто завітає в «Соробан» на місці переконується, що методика дозволяє з ним справитись. І фактично кожен може знайти там для себе і своєї дитини щось дуже цінне, корисне і актуальне. Те чого, не запропонує жоден навчальний заклад міста.

Наскільки  мені відомо, із країни Східного Сонця в Україну «Дідусь Соробан» прийшов три роки тому. Нині аналогічні школи успішно практикують у всіх обласних центрах. А на Кіровоградщині такі тепер є і в Олександрії та Світловодську.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар