На Кіровоградщині квадрокоптери використовують у сільському господарстві

Передове агрогосподарство Олександрійського району – ТОВ «Колос» – у своїй повсякденній роботі активно використовує безпілотну авіацію (дрони), а точніше кажучи – квадрокоптери, які дають змогу. 

Про це пише журналіст Наталя Луценко.

Здійснити якісну інвентаризацію земель, а також детальний моніторинг стану ґрунтів, оранки  та посівів. Безпілотники давно взяло на озброєння цього підприємства. З їх допомогою аграрії з неба здійснюють постійні обстеження полів, прогнозують навіть майбутні врожаї. І вважають, що за дронами – майбутнє

Всю зібрану інформацію спеціалісти «Колосу» закладають в спеціальну програму, розрахунки якої зменшують можливі виробничі втрати.

А загалом, новітні технології на цьому підприємстві впроваджують ще з 2005-го. Починали з системи точного землеробства. І як розповідає керівник IT- відділу «Колосу» Іван Гуменюк, таким чином розв’язали чимало поточних проблем.

«Колос»  успішно практикує використання безпілотних літальних апаратів (квадрокоптерів та гексокоптерві), які допомагають зробити знімки полів і відслідкувати стан посівів та ефективність внесення добрив. Якості в тому сенсі додають мультиспектральні камери, що в них вмонтовані. Також це ефективний метод інвентаризації сільгоспугідь, створення сучасної електронної карти полів і таке інше», – відзначає Гуменюк.

За словами спеціаліста, основне завдання такої авіації – показати господарю зверху те, що він не може побачити з поверхні. Таким чином, створюється відчуття, начебто людина стежить за територією з неба. Дрон робить фото і відео зйомку. Може зафіксувати загальний масив поля. Технологічно дозволяє економити час, паливо, людський ресурс. І успішно використовується у агросекторі всього світу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар