У Кропивницькому розкажуть про роботу сучасної служби крові в Україні

У вівторок, 25 жовтня, о 12.00 у Прес-клубі реформ будуть представлені результати першої хвилі проекту «Кров новин – новини крові», який спрямований на користь ідеї створення сучасної служби крові в Україні, а також популяризації цінностей регулярного 100% добровільного безоплатного неродинного донорства.

Круглий стіл матиме елементи тренінгу для представників медичних установ, органів влади, ЗМІ, неурядових організацій, а його тема – «Служба крові в Україні: реалії і картинка у ЗМІ»

В ході заходу будуть озвучені результати медіа-моніторингу: скільки матеріалів на тему донорства було зафіксовано у Кіровоградських ЗМІ протягом останнього року, яке співвідношення матеріалів у газетах, на ТБ, в інтернет виданнях та на радіо. Будуть розглянуті на реальних прикладах основні теми матеріалів про донорства та їх типи. З’ясуємо, якими прийомами користуються колеги-журналісти та яких з них краще уникати.

Спікери:

  • Юлія Новобранець, координаторка проектів ВМГО «АМДУ»
  • Леся Ярошенко, керівник проекту

«Ми не табуюємо жодних проблем донорства, навпаки, хочемо щоб всі з них були озвучені, – говорить  координаторка проектів ВМГО «АМДУ» Юлія Новобранець. – Але прагнемо поглибити обізнаність журналістів у даній темі, щоб її висвітлення було більш комплексним та далекоглядним. Адже це дуже делікатна сфера. Мова йде про тисячі життів тих, хто потребує переливань».

Леся Ярошенко, керівник проекту зазначає:

«Донором бути безпечно і корисно – і для здоров’я, і для суспільства. А от з перевіркою донорської крові і безпечністю переливань, з управлінням запасами крові і комунікацією між різними медустановами справді багато проблем. І ми працюємо для того, щоб про ці проблеми почали говорити вголос не лише ми, а й ЗМІ і широке коло активних громадян. І щоб ці голоси почули ті, хто має владу і компетенцію реформувати галузь».

Ініціатори проекту висловили впевненість, що нові матеріали у ЗМІ допоможуть зробити діяльність державних чиновників, які опікуються питаннями донорства крові, більш відповідальною. Активність громадськості сприятиме тому, що військові і поранені цивільні (зокрема ВПО) надалі будуть отримувати донорську кров на більш регулярній основі. Таким чином, крок за кроком, громадські та журналістські ініціативи будуватимуть підвалини нової української служби крові.

Проект реалізується ВМГО «АМДУ» та Асоціацією «Спільний простір» за підтримки Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily refl ect the offi cial position of the U.S. Government.”

Контактна особа: Новобранець Юлія,  координаторка проектів ВМГО «Асоціація молодих донорів України», krov.ua.zt@gmail.com, 093 705 24 69

Більше інформації можна знайти на сайтах: donor.ua та prostir-monitor.org

Поширити:

Залишити коментар:

коментар