На Кіровоградщині чоловік, якого викинули з вікна, намагається стати на ноги

В Олександрії 24-річний чоловік, якого викинули з вікна, збирає милостиню, щоб стати на ноги.

Про це у своєму блозі пише олександрійський журналіст Наталя Луценко.

Шанс на виживання у 24-річного Віталія Бикова був невеликий. З Полтавської обласної лікарні додому повернувся вже у прямому сенсі «напівлюдиною», бо обслуговувати себе самостійно і жити повноцінно не міг.

Неймовірна іронія долі, коли через банальну сварку оскаженілий сусід викинув молодого хлопця з вікна багатоповерхівки. Пролетівши чотири поверхи, той дивом врятувався. У результаті отриманої спинномозкової травми (перелом 7-го шийного хребця), чоловік став повністю прикутим до ліжка. Офіційно – інвалід-візочник I-ї групи.

З того трагічного моменту і фактично останні два роки Віталій постійно бореться за своє право бути повноцінною людиною.

Позаду численні операції, безкінечні лікування та реабілітації. Заради них олександрієць продав своє єдине помешкання – приватний будинок, що дістався йому у спадок від мами. Так він фактично став бездомним. 

Попереду на Віталія Бикова чекає ще кілька операцій, коштів на які немає. Бракує їх і на постійне лікування, адже позбувшись власного дому Віталій з дружиною Юлією переїхали в орендовану кімнату в гуртожиток «Юність». А за неї щомісяця сплачують 800 грн. І це при мінімальних доходах. Чоловік отримує пенсію по інвалідності в розмірі 1130 грн, а його дружина – 217 грн – офіційно за догляд. Інших прибутків родина не має.

Крім того неходячий потребує постійного лікування. На медикаменти щомісяця необхідно десь  1500 гривень, а то й  більше. Тому частенько Віталік на візку стоїть при вході в АТБ, що в центрі Олександрії, і просить милостиню. 

«За рахунок цих пожертв якось  перебиваємось, вижиємо, принаймні на ліки, мазі та гелі від пролежнів вистачає, – говорить чоловік, – А як інакше? Немає на кого розраховувати. І що очікувати?!. Мама давно померла. З батьком зв’язок втрачений. Іншої рідні немає».

За кошти з продажу будинку Віталію зробили кілька операцій та вживили  в пошкоджений шийний хребець електростимулятор. Завдяки цій процедурі у чоловіка поступово почали відновлюватися функції рук, хоча пальці на них ще й досі нерухомі.

Тепер лікарі рекомендують ввести в спину ще один стимулятор. Він фактично дозволить поступово відновити функції нижньої частини тіла. Так Віталій зможе самостійно обслуговувати себе.  (А поки що вимушений користуватися спеціальною стомою, що відводить сечу напряму з сечового міхура). Він готовий і далі з усім цим боротися  і прагне змінити своє життя. Та щиро вірить: знайдуться небайдужі, які допоможуть зібрати 50 тис. гривень на такий життєво необхідний прилад.

А також через ЗМІ просить небайдужих олександрійців посприяти з облаштуванням пандусу біля гуртожитку «Юність», де він мешкає. Бо без нього потрапити на вулицю візочнику досить складно. (З другого поверху на перший Віталія самотужки звозить дружина. А там чекає на перехожих, які б допомогли винести з будинку).

Бикові стали в чергу на отримання пільгового житла, звернувшись у міське управління житлово-комунального господарства. Але, як обоє вважають, перспектива досить примарна.

Якщо хтось вже зараз готовий допомогти олександрійській родині зібрати необхідні кошти чи медикаменти або підтримати їх в який інший спосіб, звертайтесь за тел. 068-331-28-12 (Віталій).

Перерахувати допомогу також можна на картковий рахунок Приватбанку:   5168755602215762 на імя Бикова Юлія Валеріївна.

Віталій та Юля будуть вдячні кожному, хто допоможе змінити їхнє звичне життя та наблизити маленьку мрію до реальності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар