Школи Кіровоградщини перевіряли на безпечність

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Органами державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки проведено позапланові перевірки стану протипожежного захисту навчальних закладів Кіровоградської області.

Впродовж цього тижня органами ДСНС України в області проведено позапланові перевірки стану протипожежного захисту навчальних закладів області. Нагадаємо, 11 жовтня у Василькові на Київщині стався обвал капітальної стіни загальноосвітньої школи. З метою попередження подібних та інших небезпечних ситуацій Кабінетом Міністрів України та ДСНС України доручено вжити вичерпних організаційних та практичних заходів із забезпечення пожежної безпеки на об’єктах з тимчасовим або постійним перебуванням вихованців, учнів та студентів.

За результатами перевірок встановлено, що Департаментом освіти і науки облдержадміністрації, місцевими органами виконавчої влади та керівниками навчальних закладів проводиться певна робота щодо забезпечення пожежної безпеки об’єктів освіти, створення безпечних умов для навчання дітей, студентської молоді та роботи педагогів.

До керівників навчальних закладів доводяться вимоги відповідних розпорядчих документів місцевих органів виконавчої влади з питань пожежної безпеки. На об’єктах освіти призначено працівників, відповідальних за протипожежний стан будівель. Проводяться навчання, інструктажі працівників та учнів з правил пожежної та техногенної безпеки. Розроблено і погоджено у встановленому порядку з органами державного пожежного нагляду інструкції з дотримання протипожежного режиму в закладах, схеми евакуації людей на випадок виникнення пожежі.

При здійсненні вказаних заходів інспекторським складом міст та районів області особлива увага приділялась стану утримання електрогосподарства, внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання, установок пожежної автоматики, шляхів евакуації, забезпеченості навчальних закладів первинними засобами пожежогасіння тощо. Керівників об’єктів зобов’язано вжити невідкладних заходів з попередження виникнення пожеж, а також усунення у повному обсязі недоліків, зазначених у приписах.

Також місцевими органами державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки забезпечено здійснення масово-роз’яснювальної роботи, а з персоналом освітніх установ проведено інструктажі та заняття з даного питання.

IMG_20161021_102037 IMG_20161021_101718

Прес-служба У ДСНС в області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар