У Компаніївці відбувся семінар-тренінг із запобігання поширенню африканської чуми свиней

Учора, 20 жовтня, на базі Компаніївського технікуму ветеринарної медицини Білоцерківського національного аграрного університету був проведений семінар-тренінг щодо запобігання поширенню африканської чуми свиней та інших актуальних питань ведення тваринницької галузі.

Про це повідомляє офіційний сайт Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

У навчанні взяли участь заступники голів райдержадміністрацій з питань агропромислового розвитку, керівники та спеціалісти територіальних органів держпродспоживслужби області, керівники фермерських господарств, технологи, зоотехніки та ветеринарні лікарі господарств, де вирощують свиней. Всього – близько 150 чоловік.

Керівники свиногосподарств та лікарі ветеринарної медицини змогли дізнатись від тренерів, наукових співробітників Інституту ветеринарної медицини НААН України про оперативні та дієві заходи для мінімізації збитків та запобігання подальшому поширенню вірусу АЧС.

Учасники тренінгу також мали змогу безпосередньо ознайомитись з методикою організації тваринництва в фермерських господарствах та організацією профілактики АЧС на базі навчально-виробничої клініки  Компаніївського технікуму ветеринарної медицини, де утримуються всі види сільськогосподарських тварин та птиці.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар