Захисник «Зірки» Володимир Баєнко: «У Кропивницькому – найкращі вболівальники в Україні»

Захисник «Зірки» Володимир Баєнко, котрий у цьому сезоні дебютував в українській Прем’єр-лізі, після переможного матчу з полтавською «Ворсклою» та напередодні поєдинку з донецьким «Шахтарем»,  поспілкувався з клубною прес-службою.

– Володимире, у гарному настрої готуєтесь до протистояння з «Шахтарем»?

– Звичайно, але ейфорії ніякої нема. Приємно, звісно, що здобули перемогу над «Ворсклою» в таке свято для клубу. Але забули. Рухаємось далі, готуємось до відповідального матчу проти донецького «Шахтаря».

– Узагалі, наскільки складним чи легким був поєдинок з «Ворсклою»?

– Гра точно не була легкою. Просто ми доклали максимум зусиль, аби здобути перемогу. Я б не сказав, що «Ворскла» слабка команда, незважаючи на ті проблеми, що відбуваються в них у клубі. У полтавчан підібрані гарні виконавці, котрі самотужки можуть вирішити будь-який епізод на свою користь. Навіть, якщо командно ми виглядали сильніше, то повірте, легко протистояти ворсклянам не було. Зокрема, в них було кілька моментів, завдяки яким вони могли зрівняти рахунок – той-таки вихід Коломойця сам на сам чого вартий. Можливо, нам більше пощастило, але щастить, як відомо, сильнішим.

–  У кінці першого тайму ти отримав пошкодження й ледь не готувалась заміна для тебе. Що трапилося в тому епізоді?

– Младен Бартуловіч просто тоді жорстко пішов на м’яч і зачепив мені опорну ногу. Спочатку я ноги взагалі не відчував, лікар її рухав, а я цього не відчував. Він сказав, що потрібна заміна. Але я відмовив, сказавши, що вже до кінця першого тайму дограю, можливо, розбігаюсь. У перерві ще зробили певні процедури й абсолютно нормально дограв поєдинок до кінця.

– Гра проти «Ворскли» була заключною в першому колі. Як можеш оцінити перше коло чемпіонату у виконанні «Зірки»?

– Ви знаєте, оцінку нехай дають експерти. Ми рухаємось далі. У нас є завдання, які ми повинні виконувати. Попереду ще багато ігор, тож давайте оцінимо виступ команди вже за підсумками решти матчів. На якому місці завершимо – така нам і оцінка.

– Ти проводиш дебютний сезон у Прем’єр-лізі. Вже встиг звикнути до найвищого українського дивізіону?

– Багато хто може говорити, що немає особливої різниці між першою лігою та Прем’єр-лігою, але я хочу сказати, що вона є. І досить відчутна. Я це зрозумів уже в дебютному для себе поєдинку проти луганської «Зорі». Дійсно, першій лізі потрібно ще рости, аби бодай наздогнати за рівнем найвищий дивізіон. Тут набагато більші швидкості, тут суперник не пробачає помилок, тут будь-який футболіст може віддати класну передачу чи завершити епізод.

–  Як «Зірці» можна “зачепитись” за очки в матчі з «Шахтарем»?

– Потрібно зіграти дуже дисципліновано. Багато команд, які здобували неочікувані перемоги, здобували їх за рахунок дисципліни й шаленого настрою. Згадати, бодай чемпіонів Європи 2004 року – збірну Греції, чи збірну Ісландії на Євро-2016. Відібрати очки можна в будь-якого суперника. Я думаю, ми досконально розберемо гру «гірників», будемо знати їх слабкі та сильні сторони, налаштуємось і спробуємо дати справжній бій.

– Трибуни допоможуть у цьому?

– Звичайно. У Кропивницькому завжди приємно грати. Ось, навіть, згадуючи поєдинок з «Ворсклою», був такий відрізок у грі, коли полтавчани створювали момент за моментом. На інших стадіонах вболівальники починають сварити команду. Тут же, я вже не вперше чую, як уболівальники всім стадіоном скандують «Зірка! Зірка!». Навіть коли важко, коли втомився, ти чуєш, як стадіон жене тебе вперед, і в тебе відкривається друге дихання. Так було з «Зорею», коли ми пропустили. І так буває у кожній грі. Уболівальники завжди підтримують свою улюблену команду. Упевнений, що так буде і в матчі з «Шахтарем». У Кропивницькому – найкращі вболівальники в Україні.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар