Кропивницькі активісти розкажуть, хто і чому «атакує» петиції громадських організацій

У Кропивницькому громадські активісти заявляють про те, що громадським організаціям хочуть обмежити право збирати підписи під петиціями на власних сайтах.

 У понеділок, 24 жовтня, о 12.00 в приміщенні громадської організації «Територія успіху» (вул. Єгорова 40 оф.205, навпроти міграційної служби), відбудеться прес-конференція на тему: «хто і чому «атакує» петиції громадських організацій?», повідомляє Асоціації Політичних Наук.

Після розгляду петиції щодо перерозподілу бюджетних коштів комісією міськради з питань бюджету, деякі депутати стали вимагати суттєво обмежити право громадських організацій збирати підписи під петиціями на власних сайтах, аргументуючи непрозорістю процесу збору підписів. Зокрема, голова бюджетної комісії Ігор Волков запропонував внести зміни в Порядок розгляду електронних петицій.

Активісти партнерства «Рада експертів» та громадської організації «Асоціація Політичних Наук» пояснять, чому вони мають право збирати підписи під електронними петиціями на сайтах громадських організацій та якими нормами обмежується це право, кому і чому кортить обмежити це право, і чому громадські організації взагалі цим займаються.

Кваліфікований юрист розповість, чи відповідає розділ петицій сайту Асоціації Політичних Наук вимогам чинного законодавства. Також, громадські активісти ознайомлять журналістів з переліком Законів, які будуть порушені у разі спроби обмежити право громадських організацій на збір підписів під петиціями.

Спікери:

  • Дмитро Сінченко, голова Асоціації Політичних Наук;
  • Діана Бондаренко, юрист Ради Експертів;
  • Олена Сінченко – автор петиції про перерозподіл бюджету, рух «Під контролем!»
Поширити:

Залишити коментар:

коментар