Школу на Кіровоградщині планують реконструювати за 10 млн грн

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
На реконструкцію Побузької загальноосвітньої школи планується залучити більше 10 млн грн.

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко у рамках робочої поїздки до Голованівського району відвідав Побузьку загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів – пише сайт КОДА.
Нагадаємо, що другий корпус Побузької школи був введений в експлуатацію ще 1989 року, але починаючи з 2001 року це приміщення не функціонувало, відповідно, не опалювалося і з часом опинилося в аварійному стані. На сьогодні капітального ремонту, окрім десяти навчальних класів, тут потребують актова і спортивна зали, майстерні та їдальня.
Ознайомившись зі станом другого корпусу школи Сергій Кузьменко відзначив: “Головне завдання влади – щоб усі діти, які проживають на Кіровоградщині, вчилися у комфортних умовах і мали можливість отримувати якісні знання. У цьому контексті не є виключенням й Побузька, що є опорною школою, де навчатимуться не лише селищні діти, а й з навколишніх населених пунктів. Під час особистого прийому громадян до мене неодноразово зверталися батьки учнів, які висловлювали невдоволення тим, в яких умовах навчаються їхні діти у малокомплектних школах. І вони погоджувалися з моєю пропозицію щодо необхідності переведення дітей на навчання в опорну школу. Адже тут не лише організоване гаряче харчування, функціонує спортивна зала і діти мають можливість займатися фізичною культурою та спортом, а головне, тут є викладачі усіх напрямків, які на високому професійному рівні можуть дати дітям якісні знання, – констатував очільник області”.
– Кошти, що виділятиме Уряд із Державного фонду регіонального розвитку, а також кошти, що акумулюватимуться у місцевих бюджетах, ми спрямовуватимемо на підтримку існуючих та створення нових опорних навчальних закладів. У Побузькому ми також плануємо створити такі умови, щоб батьки були зацікавлені привозити сюди дітей з навколишніх сіл на навчання. Відповідно, плануємо залучити на реконструкцію навчального закладу більше 10 млн. грн., – повідомив Сергій Кузьменко.
Як відзначив керівник Голованівської райдержадміністрації Олег Голімбієвський, після реконструкції у Побузькій загальноосвітній школі матимуть можливість навчатися до 900 учнів (на сьогодні тут отримують знання близько 700 школярів).
Поширити:

Залишити коментар:

коментар