Вони віддали життя за Україну: на Кіровоградщині вшанували пам’ять двох героїв АТО

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днями в Петровому відбулося відкриття двох меморіальних дощок на честь загиблих воїнів АТО – Олексія Лисенка та Євгена Рєзнікова.

Повідомляє сайт Петрівської РДА.

На церемонію відкриття зібралися кілька сотень петрівчан, серед них сьогоднішні і колишні учні гімназії, робітники, службовці, працівники районних установ і організацій, просто небайдужі петрівчани.

Особливою урочистістю події надавала група учасників АТО, які служили, можливо, й в інших  частинах та підрозділах, але які так само, як і Олексій та Євген, щодня перебували на волосину від смерті.

IMG_6765

На урочистому мітингу, приуроченому цій скорботній події, виступили голова районної державної адміністрації Сергій Завалій, голова районної ради Тамара Сакара і Петрівський селищний голова Світлана Тилик, а затим учитель Петрівського НВО Юлія Шевченко виконала надзвичайно зворушливу пісню-реквієм.

2241

Зі словом-відповіддю, яке важко було слухати без сліз на очах, виступила мама Олексія Лисенка – Тамара Олексіївна, висловивши сподівання, що загибель її дитини була недаремною, що вона стане ще одним вагомим і надійним каменем, вмурованим в таке віднедавна горде і величне поняття, як Державна Незалежність України.

Право відкрити меморіальні дошки було надано рідним Євгена та Олексія, а також представникам тих військових частин, у яких хлопці несли службу. Відразу по тому, як з Дощок була знята тканина, що, власне, символізувала церемонію відкриття, учні-гімназисти помістили до їх підніжжя запалені поминальні лампадки, вдячні петрівчани поклали живі квіти, а настоятель храму Вознесіння Господнього ієрей Михайло здійснив молебень за упокій душ загиблих героїв та за мир в Україні.

2236

По закінченні ж церемонії відкриття меморіальних Дощок значна частина їх учасників перемістилася на одне з неподалік розташованих кладовищ Петрового, де на місці поховання Олексія Лисенка було відкрито надмогильний пам’ятник з однією з небагатьох світлин героя у військовій формі та зі зброєю в руках та з промовистим написом: «Ти був гордістю своїх батьків, а став гордістю свого народу!» І як узагальнююче гасло, що єднає усіх полеглих борців за волю України, підпис великими літерами «Слава героям!».

Олексій Лисенко – лейтенант 20-го окремого мотопіхотного батальйону 93-ї окремої механізованої бригади, загинув 17 лютого 2016 року під час виконання завдання із розмінування території в результаті підриву на міні поблизу селища Піски Ясинуватського району Донецької області.

26 жовтня цього року Олексію виповнилося б 24 роки.

Указом Президента України № 132/2016 від 08 квітня 2016 року за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно).

2233

Євгеній Рєзніков – сержант 25-ї окремої повітряно-десантної бригади загинув 14 червня 2014 року у військово-транспортному літаку ІЛ-76, який був збитий терористами при заході на посадку в аеропорту Луганська.

Указом Президента України № 543/2014 від 20 червня 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі та незламність духу нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню (посмертно). Нагороджений нагрудним знаком «За оборону Луганського аеропорту» (посмертно).

2231

Поширити:

Залишити коментар:

коментар