Як кропивничанки шукали натхнення на фестивалі “Made in Ukraine”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Днями на Контрактовій площі у Києві зібралися майстри з усієї України на фестиваль “У пошуках Made in Ukraine”. За пошуком натхнення до столиці цього дня приїхали і кропивницькі майстри, які поділились із Першою електронною враженнями з поїздки.

“Ми – як великий універмаг, де можна купити все від українського виробника: від зубної пасти і косметики до одягу, взуття та замовлення меблів. Фестиваль започаткований блогером Юлією Савостіною, яка провела рік експерименту, купуючи тільки товари українського виробництва. Четвертий рік журналістка розшукує та відкриває імена нових виробників”, – пишуть про свій фестиваль організатори.

2

Кропивницькі майстри із ательє вишиванок “Стиль-Т”, про яке нещодавно писала Перша електронна, на власні очі побачити, як виглядає той “великий універмаг” на Контрактовій площі.

“Цього року, – каже директор ательє Тетяна Лугинець, – ми поїхали подивитися, перейняти досвід інших майстрів, поспілкуватися із колегами по цеху, як то кажуть. Навесні, можливо, уже поїдемо як учасники”.

сртр

Поїхали всією командою дружною командою “Стиль-Т”. Побачили дуже багато найрізноманітніших виробів. Серед учасників не було великих фабрик. Тут – студенти, швейні ательє. І багато виробів ручної роботи. Запам’яталися дівчатам  дерев’яні світильники ручної роботи, оправи для окулярів, розписані тарілки. Крім того, знайшли майстрині і нові техніки в своїй галузі:

“Там багато такого різного. Я побачила нові види вишивки. Мене вразило поєднання вишивок хрестиком і гладдю. Я завжди вважала, що абсолютно різні і непоєднувані техніки. Там побачила вишитий жакет – оздоблені рукава. Хрестиком вишита середина візерунку, який оточено квітами гладдю. Дуже цікаво виглядає. Спробую подібне в своїх роботах”, – каже Тетяна Лугинець.

Також кропивничанки побували на показі одягу Людмили Кисленко, адже в цей же день у Києві проходив Fashion Week. Там “Стиль-Т” відвідували різноманітні презентації, виставки.

“Наступним пунктом пошуку натхнення буде Fashion Week у Львові, – додає Тетяна, – Спочатку поїдемо “на розвідку”, а згодом, можливо, і як учасники”.

Читайте також: Кропивничанка дала новий подих українській вишивці та зібрала карту світу у дзвіночках

Поширити:

Залишити коментар:

коментар