До кінця року на Кіровоградщину повернуться 1,5 тис. в’язнів звільнених за “законом Савченко”

фото tsn.ua

До кінця 2016 року на Кіровоградщину повернеться 1497 осіб достроково звільнених на волю за так званим «Законом Савченко». З них 239 колишніх в’язнів вже повернулись з початку року.

Таку інформацію на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук оприлюднив начальник ГУ Національної поліції у Кіровоградській області полковник Сергій Кондрашенко.

Очільник поліції області наголошує, що 31 особа (13%) із 239 випущених на волю за “законом Савченко” вже скоїли повторні злочини.

“У Головному управлінні поліції Кіровоградської області відбулася розширена нарада за підсумками 9 місяців роботи. Спрацювали загалом «на результат» досить добре. За цей час вдалося розкрити низку тяжких та резонансних злочинів, серед яких вбивства, розбої та грабежі, затримано учасників 5 організованих груп, з яких 2 – з ознаками бандитизму. За окремими видами злочинів спостерігається суттєве їх зниження, та є і проблемні питання, які я бачу, і всі бачать та розуміють причину.
Опираючись лише на суху статистику: з початку року на Кіровоградщину «повернулося» 239 осіб, достроково звільнених на волю за так званим «Законом Савченко», з яких – 31 особа, а це майже 13 відсотків повторно затримана за вчинення злочинів. І затримані вони не лише за скоєння десятків крадіжок, а вбивства дитини і молодої дівчини, нанесення тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, серій угонів, розбоїв та інше.
До кінця року мають повернутися ще 1497 (!).
Зрозуміло, що у даному випадку профілактичні заходи не зможуть зупинити цей процес. Тож розраховуємо на те, що Верховна рада України вже найближчим часом за клопотанням Міністра внутрішніх справ України Арсена Борисовича Авакова розгляне питання щодо внесення змін у Закон України № 838-VIII «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання». Тільки так можна буде не допустити скоєння повторних злочинів достроково звільненими особами.
І для людей буде краще, якщо це станеться якнайшвидше!”, – пише Сергій Кондрашенко.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар