За декілька кілометрів від окупантів кропивницький 34-й батальйон влаштував автопробіг на честь Дня захисника України

Сьогодні, 13 жовтня, напередодні Дня захисника України, бійці 34-го мотопіхотного батальйону з Кропивницького влаштували автопробіг до кордону з окупованою Росією територією.

Колона із вантажівок, бронованої техніки та позашляховиків з прапорами України відправилась із Генічеська Херсонської області до пропускного пункту “Чонгар”.

Про це Першій електронній повідомила волонтерка Олена Щербина.

За її словами, у Генічеську бійці 34-го батальйону зробили дві зупинки біля шкіл, де встановили державні прапори на честь загиблих бійців, а після цього доїхали до кордону з окупованим Кримом та до пропускного пункту “Чонгар”, де теж встановили жовто-блакитний стяг.

Світлини та відео автопробігу опублікувала у себе у Фейсбуці волонтерка Вікторія Касянова.

 Довідка

34-й окремий мотопіхотний батальйон «Батьківщина» — формування у складі Збройних сил України, створене як 34-й батальйон територіальної оборони «Кіровоград-2» з мешканців-добровольців Кіровоградської області, польова пошта – В5509.

На момент заснування 34-й БТрО налічував у своєму складі 421 бійця, більшість з яких — професійні військові різного віку. Члени цього військового формування мають досвід бойових дій та брали участь у миротворчих місіях у різних країнах світу. Перед відправленням в зону ведення АТО батальйон пройшов двомісячну підготовку, максимально наближену до справжніх воєнних дій. Лише після того батальйон прибув на передову лінію військової операції на сході України, де бере активну участь у боротьбі з проросійськими бойовиками.

Під час воєнних дій у зоні АТО особовий склад 34-го БТрО звільнив 6 населених пунктів, серед яких Дзержинськ, брав участь у боях під Дебальцеве, ліквідував 2-х ватажків ЛНР та перекрив на десяти блокпостах половину підступів до Горлівки (північний і західний напрямки).

1 серпня 2014 року був знищений відомий командир групи терористів «Призрак» на прізвисько «Лєший». Це засвідчив замполіт батальйону Марат Сулейманов. З його слів, місцезнаходження командувача проросійських сил стало відомим завдяки ефективному збору оперативної інформації.

Восени 2014 року батальйон продовжив несення бойової служби під Горлівкою.

У листопаді 2014 року 34 БТрО був переформатований у 34-й окремий мотопіхотний батальйон 57-ї мотопіхотної бригади, яка сформована на базі 17-го, 34-го і 42-го батальйонів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар