Недобудови Кропивницького можуть стати новим домом для переселенців та військових АТО

Кропивницькі недобудови мають шанс стати повноцінними багатоквартирними будинками для внутрішньо переміщених осіб, військових АТО та жителів Кропивницького. Вже зараз є потенційні два інвестори, які готові вкладати кошти у будівництво цих будинків.

Про це сьогодні, 12 жовтня, розповіла радник Мінсоцполітики з питань внутрішньо переміщених осіб у Кіровоградській області Валентина Кулачко.

За словами Валентини Веніамінівни, зараз переселенці мешкають у гуртожитку КНТУ – 66 сімей (30%), готелі «Турист» (8 сімей) або у родичів – загалом 10%, а от знімають житло близько 60% внутрішньо переміщених осіб.

«Я неодноразово виступала з ініціативою побудувати житло для внутрішньо переміщених осіб, військових АТО та звичайних містян на базі недобудов Кропивницького.Я спілкувалася з міською владою, облдержадміністрацією та облрадою з цього приводу. Поки що це питання не вийшло на загальний рівень, але  я планую винести його на розгляд облради. Взявши два будинки та знайшовши інвестора (до речі, на сьогоднішній день є 2 інвестори, які могли б добудувати ці будинки. Також проведена інвентаризація недобудов Кропивницького), ми б могли частково забезпечити житлом дані категорії населення. Я планую підключити до вирішення цього питання місцеву владу, облраду та Кабінет Міністрів України. Думаю, разом, ми вирішимо це питання», сказала Валентина Кулачко.

За словами Валентини Кулачко, вона на прикметі вже є дві недобудови – 9- і 7-поверхівки на вулицях Жадова і Попова. Ці будинки потенційно мають шанс стати новим домом для тих, хто його потребує.

Читайте також: Кіровоградщина: новгородківський гуртожиток не користується популярністю серед переселенців

Поширити:

Залишити коментар:

коментар