У Кропивницькому обранці громади зібрались на сміттєвий депутатський день

Сьогодні, 12 жовтня, у міськраді Кропивницького зібрались міські депутати, голови районів та представники сміттєзбиральних підприємств.

За ініціативи секретаря міськради Андрія Табалова, сьогодні обговорять проблему завадівського сміттєзвалища. У сесійній залі розмістили проект, на якому зображено, як буде виглядати сміттєзвалище у 2020 році. Про цей проект розповіла директор фірми ТОВ КАТП “1128”, яка опікується звалищем, Тетяна Мартовіцька.

За її словами, коли підприємство взялося за облаштування міського сміттєзвалища, там припинилися пожежі, які раніше турбували мешканців Завадівки. Тетяна Мартовіцька розповіла, що були навіть випадки умисного підпалу.

“Наразі звалище займає 18,8 га території і його площа зайнята на 80% – зберігається там 3,8 млн тонн відходів”, – розповіла Мартовіцька.

Як розповіла представниця ТОВ КАТП “1128”, з 2015 року вони почали залучати інвесторів, які готові вкласти кошти у програму, що вирішить проблему.

“У лютому 2016 року вже було встановлено вагове обладнання та оглядова вежа, було розроблено схему сміттєзвалища”, – повідомила Тетяна Мартовіцька.

Крім того, за словами представниці фірми, яка опікується звалищем, у березні цього року там було встановлено мобільну сортувальну лінію, а в майбутньому планується зведення стаціонарної сортувальної лінії. Після обговорень у сесійній залі депутати, представники сміттєзбиральних фірм та журналісти поїдуть безпосередньо на завадівське сміттєзвалище.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар