Міськрада Кропивницького “забракувала” чергову електронну петицію

Постійна депутатська комісія міської ради з питань бюджету, податків, фінансів, планування та соціально – економічного розвитку не підтримала петицію щодо перерозподілу міського бюджету.

Про це повідомляє сайт КМР.

Через систему електронних петицій  ГО “Асоціація політичних наук» звернулася до міської ради з пропозицією припинити фінасування видатків за статями: “Виплати довічного пансіону Почесним громадянам міста”, “Засоби масової інформації”, “Фінансова підтримка громадських організацій інвалідів та ветеранів”, “Компенсаційні виплати на пільговий проїзд”.

Під час обговорення начальник відділу звернень громадян Оксана Пономарьова та начальник сектору інформаційного та комп’ютерного забезпечення Оксана Бабаєва звернули увагу членів комісії на відсутність у організаторів збору підписів під петицією технічних засобів індентифікації особи, що може ставити під сумніви достовірність зібраних голосів. Начальник фінансового управління міської ради Любов Бочкова по кожному пункту петиції надала розгорнуте роз’яснення. На переконання начальника управління, міський бюджет на 2016 рік формувався без порушень, у повній відповідності  з Бюджетним кодексом України, а всі статті витрат включені до міського бюджету на підставі норм діючого законодавства.

Депутат міської ради Олег Краснокутський висловив застереження, що запропонована петиція містить пункти, виконання яких може створити соціальну напругу в місті. Зокрема це стосується припинення фінасування пільгового проїзду в електротранспорті і підтримки ветеранських організацій.

Член комісії Олександр Цертій назвав шлях припинення таких видатків, як допомога організаціям ветеранів і інвалідів радикальним і неприйнятним та  порадив авторам петиції шукати інші варіанти, зокрема посиленого громадського контролю за подібними видатками і широке громадське обговорення нового проекту бюджету на наступний рік.

За результатами дискусії комісія більшістю голосів не підтримала запропоновану петицію.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар