У Кропивницькому бізнесмени звинуватили поліцію в бездіяльності

У Кропивницькому молодим бізнесменам, які постраждали від шахраїв, довелося подати до суду на слідчих Нацполіції через їх бездіяльность.

Чому суддя не може або не хоче змусити поліцейських виконувати їх роботу – дивіться у сюжеті “Подробиць”.

Сергій Алексеєнко – представник невеликого підприємства з продажу добрив у місті Кропивницький. За два роки фірма вже двічі постраждала від аферистів. Замовляли товар, але після передоплати нічого так і не отримали. Збиток склав майже півмільйона гривень. Обидва рази підприємці зверталися за допомогою в поліцію, там відкривали кримінальне провадження і на цьому все закінчувалося.

“Слідство не вживає відповідних заходів, які необхідні для того, щоб знайти частину товару і встановити винних осіб”, – говорить Сергій Алексеєнко, адвокат.

Два роки підприємці вимагають від слідчих знайти аферистів. Але у відповідь – тиша. Немає реакції і на письмові скарги.

“Ось лежать папери перед вами на ознайомлення, навіть заяви на ознайомлення з кримінальними провадженнями, ніде ні на який документ немає відповіді”, – говорить Роман Швець, адвокат.

У прокуратурі визнали – слідчі не працюють, але вплинути на них не можуть ніяк.

“Двічі ініціювалися питання залучення слідчих до відповідальності, однак залучення слідчого до дисциплінарної відповідальності в наші повноваження не входить. Ці питання вирішуються головним управлінням Нацполіціі”, – говорить Катерина Мірошниченко, прокурор Кіровоградської міської прокуратури.

Сьогодні суд розглядав позов постраждалих бізнесменів з приводу бездіяльності слідчих. Засідання призначають вже четвертий раз. Слідчі-відповідачі, як і раніше, на суд не з’явилися. Дивно повівся і суддя, який веде цю справу. Євген Завгородній, побачивши в залі журналістів, раптом встав і… почав бігти.

Пояснити дивну поведінку судді журналісти просять керівництво Кіровського суду, де розглядається справа.

“Однозначно, за законом ви маєте право. – Так у чому тоді проблема? – Проблема, я не знаю в чому, я не був в судовому засіданні”, – говорить Руслан Бурко, в.о. голови Кіровського суду.

Через півгодини виконуючий обов’язки голови суду все-таки вмовляє суддю Завгороднього повернутися в зал засідання. Але після такого “шоу” адвокат фірми просить про відвід судді.

“Це взагалі за рамки виходить, ось сьогодні ви бачили поведінку головуючого, то я більше не знаю що мені робити. Мені вже шкода того потерпілого і власного часу”, – говорить Роман Швець, адвокат.

В обласному управлінні Нацполіції коментувати бездіяльність своїх співробітників взагалі відмовилися. Але підтвердили – ніхто зі слідчих, хто вів ці справи, догану не отримав. Незважаючи на вказівки прокуратури. А поки молоді підприємці через суд намагаються змусити працювати поліцію – їх фірма опинилася на межі закриття.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар