На Олександрійщині мисливці отримали дозвіл на відстріл хижих та бродячих тварин

Останнім часом на Олександрійщині фіксується збільшення нападів диких вовків на домашню худобу. Про це повідомляє у блозі Наталя Луценко. 

Щоб  убезпечити мешканців району  від хижаків, олександрійські мисливці активізують рейди по їх відстрілу. Про це інформує Володимир Гордовий, керівник Олександрійської районної організації Українського товариства мисливців та рибалок.

Останнім часом, як пояснює фахівець,  почастішали звернення та  скарги від мешканців сіл стосовно набігів хижаків у населені пункти.  Саме тому днями олександрійські мисливці отримали в Кіровоградському управлінні лісового та мисливського господарства спеціальний дозвіл на їх відстріл. Тепер в межах мисливських угідь планують щотижневі рейди.

Хоча й без того у період полювання на хутрового звіра (що триває з листопада по січень) мисливці мають право на знищення хижаків. Зокрема,  вовків, лисиць, сорок, сірих ворон і т.п. Але як це не дивно, до вказаного переліку увійшли і бродячі собаки та бродячі коти, які за межами населених пунктів підлягають відлову та знищенню. Бездомні чотирилапі на рівні з лісовими шкідниками стають такою ж дичиною, бо такі у нас в Україні “гуманні” закони.

Загалом, за 9 місяців поточного року по Олександрійському району мисливцями було відстріляно 9 вовків. (Зокрема, на території сіл Щасливе, Войнівка, Протопопівка, Косівка, Травневе та поблизу селища Нова Прага). За цей же період здобуто 110 лисиць, 83 бродячі собаки, 28 бродячих котів та 190 сорок і ворон.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар