Кропивничан запрошують на науково-практичну конференцію «Земля, що народжує героїв…»

У середу, 12 жовтня, о 10.00 у конференц-залі Державного архіву Кіровоградської області відбудеться обласна науково-практична конференція «Земля, що народжує героїв: Центрально-Український регіон вшановує захисників Вітчизни».

Під час конференції науковцями, краєзнавцями та істориками будуть обговорюватися питання: територія краю як театр воєнних дій (епохи визвольних змагань XVI-XVIІІ ст.ст. та російської експансії, ХХ ст., ІІ Світова війна, АТО): проблеми національної пам’яті та незасвоєні уроки; історія рідного краю та краєзнавство в системі патріотичного виховання; герої рідної землі.

Учасники конференції розкриють нові історичні факти про: видатних земляків, героїв-воїнів, які боронили українську землю виконуючи свій громадянський обов’язок.

Сьогодні говорити правду, якою би гіркою вона не була, – вимога часу. Перші кроки вже зроблено: ми розцінюємо війну 1939-го – 1945 років як Другу світову.

Впродовж віків наші прадіди плекали національні автентичні традиції, з покоління в покоління передавали українську істинність. Сьогодні ж вона проросла в сучасниках патріотизмом та здатністю до самопожертви.

Учасники конференції згадають тих, хто за покликом серця, не чекаючи повісток із військкоматів пішли на фронт захищати східні рубежі держави. Війна в АТО змінила український народ. Зрештою, за майже чверть століття існування держави Україна її народ уперше серйозно переосмислив чимало подій – історичних і сучасних. І нарешті зробив висновки. Деякі з них будуть озвучені на конференції.

В рамках проведення обласної конференції відбудеться презентація виставки архівних документів та матеріалів «Непоборність козацького духу».

В експозиції представлені документи та матеріали Держархіву області, про героїзм і творчі здобутки наших земляків, які своїми подвигами та діяльністю  прославили наш рідний край.

Запрошуємо всіх бажаючих!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар