У Кропивницькому відкриється творча майстерня скульптора Френчка

Сьогодні, 7 жовтня, о 16-00 год. в творчій майстерні кіровоградського скульптора члена Національної Спілки художників України, лауреата обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та  мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна в номінації «національна традиція» В. В. Френчка (м. Кропивницький, вул. Дворцова, 23-в) відбудеться презентація каталогу «Мовою пластики. Віктор Френчко про життя і мистецтво» .

Презентація відбудеться в рамках започаткованого художньо-меморіальним музеєм О. О. Осмьоркіна мистецького проекту серії художніх виставок «В майстерні художника», який має на меті популяризацію творчості кіровоградських художників і передбачає влаштування персональних виставок та видання каталогів з мистецтвознавчими статтями про митців, їх роздумами про образотворче мистецтво та власну майстерню,  репродукціями творів, які яскраво відображають творчі пошуки.

Під час проведення заходу відбудеться експонування  авторських фотоінсталяцій із серії «В майстерні скульптора» кіровоградського фотографа члена Національної Спілки журналістів України О. І. Шулешка, який є одним з ініціаторів цієї культурно-мистецької акції до Дня художника.

Френчко Віктор Васильович народився 6 серпня 1949 року в селі Підзамочок Бучацького району Тернопільської області.

Член Національної Спілки художників України (2012), скульптор.

Лауреат обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна в номінації «національна  традиція» (2009).

В 1964 р. закінчив Бучацьку дитячу художню школу. У 1964–1967 рр. навчався на скульптурному відділенні Київської державної художньої школи імені Т.Г.Шевченка, після закінчення якої поступив на скульптурний факультет Київського державного художнього інституту в майстерню народного художника СРСР, академіка Академії мистецтв СРСР М.Г.Лисенка.

Отримавши диплом інституту з відзнакою в 1973 р. був запрошений на роботу до Кіровоградського художньо-виробничого комбінату Художнього фонду України. З того часу живе і працює в Кіровограді (нині Кропивницькому), де створив велику кількість робіт у різних жанрах, скульптурних композицій, бюстів, пам’ятників, пам’ятних знаків, меморіальних дошок.

Учасник обласних, республіканських та всеукраїнських художніх виставок.

Твори зберігаються в Кіровоградському обласному художньому музеї, художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна, приватних колекціях в Україні та за кордоном.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар