У Кропивницькому пластикові кришки перетворюватимуть у наочний матеріал для школи

Сьогодні, 6 жовтня, у Кропивницькому стартував еко-проект «Сортуй заради майбутнього».

Ідея проекту народилася завдяки гострій проблемі забруднення навколишнього середовища. Ініціаторами проекту є громадська організація «Україна без сміття».

«Сьогодні українцям дуже складно повірити в те, що сміття може бути ресурсом і приносити користь. Населення України майже не сортує побутові відходи  і не вважає, що здача 2 кілограм пластикових пляшок здатна принести їм суттєвий прибуток. Ми хочемо змінити цю думку та показати як ретельно відсортоване сміття перетворюється в новий корисний продукт і рятує навколишнє середовище від екологічної катастрофи», – зазначив керуючий ТРЦ DEPO’t center в м. Кропивницькому Ігор Безуглий.

За кожні 100 кг зібраних кришечок школа отримає 2 муляжі з екологічно чистого пластику (PLA – на основі кукурудзяного крохмалю): 3D модель серця, молекулу водню або різнокольоровий пазл, який допоможе дитині швидше запам’ятати будову внутрішніх органів людини. Проект довгостроковий, тому планується забезпечити такими макетами всі школи Кропивницького.

Організатори акції закликають містян долучитись до еко-проекту. Приносити пластикові кришечки можна у ТРЦ DEPO’t center на 4 поверх. Кидати – у спеціальні контейнери з наліпкою. Це допоможе школам якнайшвидше отримати наочний матеріал для навчання.

Всі звіти про отримання школами макетів можна буде побачити на офіційних сторінках ТРЦ DEPO’t center у соціальних мережах.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар