Студентка КДПУ поїхала у Польщу за програмою студентського обміну: перші враження

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Студентка фізико-математичного факультету КДПУ ім. В. Винниченка Ольга Єкименкова, яка цьогоріч стала переможницею конкурса Завтра.юа, тепер поїхала у Польщу за програмою обміну студентів.

Пише сайт факультету.

Поморська академія в Слупську – сучасний ВНЗ в Польщі з більш ніж 40-річною історією, розташований неподалік Балтійського моря (18 км) у місті Слупськ. В Академії функціонують три факультети: математики та природознавства, філології та історії, педагогіки і філософії. Студентам пропонують навчання за 25 спеціальностями і 100 спеціалізаціями. 2015 році була укладена угода про обмін студентами, викладачами та науковцями між КДПУ ім. В. Винниченка та Поморською Академією в Слупську. Відповідно до умов угоди студенти нашого університету мають можливість навчатися у Поморській Академії в Слупську впродовж 4 місяців (жовтень-січень) у першому семестрі 2016-2017 н.р. Приймаюча сторона взяла на себе витрати за навчання і проживання в гуртожитку протягом семестру.

Такою можливістю скористалася і студентка фізико-математичного факультету Ольга Єкименкова (до речі, цьогорічна переможниця всеукраїнського конкурсу «Завтра.UA»), так як володіла (згідно умов обміну) англійською мовою. Щойно Ольга Єкименкова надіслала перше повідомлення про своє перебування у Поморській академії в Слупську (Польща) за програмою студентського обміну. Далі її пряма мова.

2

«Вітаю всіх своїх друзів-фізматівців. 04 жовтня у мене відбулася перша зустріч з проректором університету та з менторами. Університет – Поморська академія в Слупську (Akademia Pomorska w Słupsku). Студентський кампус знаходиться на вулиці Арчижевського 22А. Студенти, що приїхали на семестрове навчання проживають в гуртожитку №4, що польською звучить Dom Studenta 4. Тут живу і я. Система гуртожитку – блок+коридор. Все дуже зручно, меблі нові, в кожній кімнаті – холодильник. З того, що дуже вразило в гуртожитку – це система сигналізації, що встановлена в кожній кімнаті та коридорі й що спрацьовує на сигаретний дим. Паління в гуртожитку і на території кампусу – заборонено суворо. Всього на осінній семестровий обмін приїхали 250 студентів з України і 50 студентів програми Erasmus. Гуртожиток інтернаціональний – познайомилась з турецькими студентами, болгарами, казахами, білорусами, росіянами. З більшістю спілкуюсь англійською та російською мовами. Студенти привітні, веселі, готові завжди прийти на допомогу. До пересічних поляків теж звертаюся англійською, вони мене розуміють і відповідають, російську і українську в цій місцевості (на півночі) мало хто розуміє.

3

Мій навчальний план (орієнтацію) отримаю лише в п’ятницю, тоді буде і зустріч з куратором студентів семестрового обміну Інституту фізики. Мені пощастило, що мій Інститут знаходиться на території кампусу і мені не потрібно їхати в інший бік міста, так як корпуси Академії розкидані по місту.

4

19-го жовтня запрошена пройти курс “Безпека та гігієна праці”. Загальний навчальний план складається з 30 кредитів. Плануються до вивчення такі предмети, як інженерна графіка, комп’ютерна графіка та мультимедійні технології, створення проектної документації, дослідження даних та елементи комп’ютерної статистики, пристрої комп’ютерної техніки, інженерне програмування, англійська мова, польська мова. Навчання відбуватиметься як польською, так і англійською.»

5

Поширити:

Залишити коментар:

коментар