У напівзруйнованій хаті на Кіровоградщині боєць АТО виживає за рахунок власного господарства

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Військовий, що відбивав атаки під Мар’їнкою та у ДАП, тепер змушений прогодовувати родину з власного городу.

Як у напівзруйнованій хаті на Кіровоградщині боєць АТО виживає за рахунок власного господарства показав 5 канал.

На Кіровоградщині боєць 79-ї десантно-штурмової бригади Валерій Шашликов не має елементарних засобів для існування. Родина вояка мешкає у напівзруйнованій хатині, без газу і води. Військовий уже рік як повернувся з фронту з пораненнями.

Попри нестерпний біль у спині, Валерій Шашликов щодня порається по господарству. Йому доводиться робити по два уколи знеболювального на день. А от прогодуватися чоловікові допомагає з десяток гусей і кілька поросят.

“За рахунок цього ми і живемо. Іншого виходу у нас немає”, – каже боєць.

Валерій Шашликов 2014 року пішов добровольцем на схід. Воював під Мар’їнкою, Дебальцевим. Відбивав ворожі атаки в Донецькому аеропорту. На передовій отримав контузію та компресійний перелом хребта. Однак чоловік не одразу покинув службу через хворобу, а залишився допомагати побратимам.

“Коли мене вперше “накрило”, я не поїхав. Комбат просив: “Хлопці, хто може тримати зброю, тримайте”. Нас так накрило так, що хай Бог милує”, – згадує демобілізований боєць.

Нині родина військового мешкає на Кіровоградщині, винаймає напівзруйновану хатину. Тут чотири місяці тому народилася донечка Марійка. У помешканні часто немає світла, яке вимикають. З опалення для родини – піч. Родина змушена жити в таких умовах, адже досі не отримала від держави жодної виплати.

Сам боєць затримку пов’язує з тим, що мешкає у Кіровоградській області, а зареєстрований на Херсонщині, куди і подав усі папери.

“Майже півроку минуло, як подав до військкомату всі необхідні документи, – каже Шашликов і додає – немає ані пенсії, ані виплат”.

Натомість, у Херсонському обласному військкоматі затримку пояснюють неквапливістю військової частини, до якої приписаний боєць. Кажуть, необхідні документи на виплати прийшли звідти лише наприкінці серпня. До того ж, деякі документи довелося переробляти через помилки.

У військкоматі запевняють, що всі необхідні папери вже відправили до Міністерства оборони та Пенсійного фонду.

Поки ж родині допомагають волонтери. Від небайдужих родина отримала дитячий візочок, чайник, пральну машину, теплі речі. Крім того, волонтери допомогли закупити дрова.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар