У Кропивницькому соцпрацівники стали на захист психічно хворої жінки

Сьогодні, 5 жовтня, на засіданні комісії з питань координації дій щодо попередження насильства в сім’ї та по роботі із сім’ями, які опинились в складних життєвих обставинах розглядали випадки насилля в сім’ї.

До відділу сім’ї та молоді за третій квартал надійшло всього 3 звернення з приводу насильства, але від однієї особи – пані Людмили, жінки похилого віку, яку донька не пускала додому. Було відомо, що ця жінка проходила лікування у психіатричній лікарні і навіть після виписки поводила себе неадекватно. Це і стало причиною такої поведінки її доньки. Після роботи, проведеної працівниками соціальних служб, проблема була вирішена: донька переїхала жити окремо і нових звернень від громадянки не надходило. 

Загалом до відділу сім’ї та молоді за 9 місяців надійшло 10 повідомлень про насильство в сім’ї: 2 від дорослих і 8 від дітей, 5 із який підтвердилися.

До поліції з 1 січня 2016 року надійшло 2137 звернень щодо насилля в сім’ї  та жорстокого поводження, 2106 були від жінок, а решта – від чоловіків.

Комісія вирішила поставити на контроль останні випадки і слідкувати за можливим розвитком насилля.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар