Кропивницький: що робити військовим, коли перевізники відмовляють їм у праві на безкоштовний проїзд?

© na.mil.gov.ua

Останнім часом у соцмережах часто трапляються повідомлення про бійців АТО, яким відмовили у безкоштовному проїзді у громадському транспорті.

На цей випадок Міністерство оборони оприлюднило інструкцію, як військовослужбовцям діяти, щоб захистити свої права – пише “5 канал”.

“Якщо вам відомо про порушення закону персоналом якоїсь автостанції при продажу квитків учасникам АТО, перед зверненням до каси знайдіть хоча б одного свідка. Потім у його присутності поцікавтеся в касира наявністю вільних місць на потрібний вам рейс. І тільки після цього, якщо такі місця є, діставайте посвідчення УБД і просіть надати вам безкоштовний квиток. У разі якщо в касі вам у цьому з будь-яких причин відмовлять, викликайте адміністрацію автостанції і черговий наряд поліції”, – йдеться у повідомленні у Facebook Міноборони.

Те саме потрібно робити, якщо водій автобуса не пускає бійця у салон із безкоштовним квитком. Однак поліція в такому разі повинна скласти вже два протоколи: на водія автобуса і на підприємство, від якого він працює. Краще, щоб свідків було двоє і вони підписати протоколи.

Якщо водій міського громадського автотранспорту відмовляється слідувати маршрутом, поки боєць АТО не сплатить за проїзд, попри наявність у нього посвідчення УБД, необхідно також викликати наряд поліції за телефоном 102.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар