Школярка з Кіровоградщини представляла Україну на міжнародному конкурсі “Молодь у лісах Європи”

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація obukhiv.info

Юні лісівнички з Кіровоградщини та Полтавщини взяли участь у міжнародному конкурсі “Молодь у лісах Європи”.

Пише сайт Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства.

У латвійському місті Тукумсі 28-30 вересня відбувся фінал міжнародного конкурсу “Молодь у лісах Європи” (YPEF). Участь у ньому брали 12 команд з Польщі, Латвії, Литви, Естонії, Чехії, Австрії, Португалії, Греції, Німеччини, України, Румунії та Угорщини.

Нашу країну, яка нинішнього року вдруге стала учасницею європейського фіналу, представляли учениця шкільного лісництва “Паросток”, котре діє на базі Світловодської спеціалізованої ЗОШ № 7, Діана Гусейнова та полтавські школярки Вероніка Максакова та Тетяна Новосьолова. Діана виступала спільно з представниками Чехії, у команді Тетяни була молодь з Литви та Португалії, товаришами по команді Вероніки стали учасники з Португалії та Румунії.

rlhvmNIolvzd4Rv0GnHml8V2B

Супроводжували юних лісівничок начальник Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко, яка є членом Міжнародної комісії YPEF в Україні,  т.в.о. завідувача сектору міжнародних відносин, науки та зв’язків з громадськістю Держлісагентства України Любов Полякова  та головний спеціаліст Полтавського облуправління Таміла Вайденко.

Згідно з умовами змагань національні команди виступали не єдиними групами: за результатами жеребкування конкурсанти об’єднувались у міжнародні команди по три чоловіки і в такому складі виконували завдання. Мовою спілкування на конкурсі традиційно була англійська.

Конкурсна програма включала три етапи: тестову перевірку знань молоді з біології лісових рослин території Європи, їх умов зростання та поширення, флори та фауни; знань законодавства із захисту та збереження природи Європи та основних напрямків природокористування європейських країн, а також головних видів управління лісовим господарством. Друге завдання полягало у виготовленні та презентації постерів на лісову тематику. Молодь також виконувала практичні завдання на території Терветського природного парку.

 

 

Попри те, що командам, у яких виступали наші дівчата, за підсумками конкурсу перемога не дісталась, українки гідно представили на міжнародному рівні не лише Кіровоградщину й Полтавщину, а й усю лісову громаду своєї країни.

 

 

Наступне міжнародне фінальне змагання відбуватиметься в Угорщині.

Нагадаємо, що вперше українська команда приєдналась до складу учасників YPEF у 2015 році. У Румунії юний лісівник Андрій Галушка із Червоно-Нерубаївського шкільного лісництва, яке діє в Кіровоградській області, перебуваючи у складі збірної команди, зайняв перше місце.

Прес-служба Кіровоградського ОУЛМГ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар