Кіровоградщина вийшла з депресивної зони, але втратила гроші

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко повідомив, що у 2016 році за показниками економічного розвитку область вийшла зі списку депресивних регіонів. Натомість втратила частину надходжень з держбюджету.

Сьогодні, 3 жовтня, під час регіональної дискусії “Децентралізація у дії. Особливості розвитку об’єднаних територіальних громад” Сергій Коваленко розповів, що у 2016 році з Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) отримала лише 54,5 млн грн на реалізацію власних проектів. Минулого, 2015 року, ця сума становила 100 млн грн.

“На основі статистичних показників нас перевели із депресивного регіону у недепресивний. Через це ми втратили 20% коштів, які виділялися з ДФРР на розвиток регіону”,- повідомив Коваленко.

Нагадаємо, регіональна дискусія “Децентралізація у дії. Особливості розвитку ОТГ” проходить сьогодні у м. Помічна (Добровеличківчкий район) за підтримки ГО “Спільна дія”, Міністерства регіонального розвитку та швейцарської програми “DESPRO”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар