У Кропивницькому з боржниками за тепло розбиратимуться суди та виконавчі служби

На початок опалювального сезону 2016/2017 року стан розрахунків споживачів тепла перед ДП «Кіровоградтепло» перебуває на критичній межі.

Сума боргу фізичних осіб сягнула до рівня понад 30 млн. грн., що є найбільшим показником заборгованості населення за останні  роки.

Про це повідомляють у прес-службі ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА”.

Станом на 15.09.20146 р. підприємство завершило повний цикл  робіт   по підготовці  теплового господарства до опалювального періоду і отримало акт готовності до роботи в осінньо-зимовий період2016/2017року.

Проте одним із головних питань початку і стабільного перебігу опалювального сезону  є своєчасні розрахунки  підприємства за спожитий природний газ з подальшим укладанням договорів  З НАК «Нафтогаз України» на постачання газу та отриманням лімітів на газ для забезпечення роботи котелень у штатному режимі протягом опалювального періоду.

Жорсткою умовою підписання договорів на постачання газу зі сторони газопостачальних організацій є стовідсоткове погашення заборгованості за природний газ , спожитий у попередні роки, та  проведення передоплати   для постачання природного газу  протягом жовтня 2016 року: не буде грошей – не буде газу !

При такому рівні заборгованості підписання договорів на постачання газу й отримання лімітів на газ стає не просто проблематичним, а майже нереальним і перспектива з теплопостачання нашого  міста виглядає досить песимістично.

Холодні оселі, школи, лікарні, порушена та розбалансована система теплових мереж – все це може стати реальністю найближчим часом. Підприємство втомилось  умовляти споживачів вчасно розраховуватись за спожите тепло.  З боржниками тепер будуть спілкуватися представники судових органів та виконавчих служб, в тому числі і приватні .

Поширити:

Залишити коментар:

коментар