На Кіровоградщині розпочали кримінальне провадження за самовільне використання землі

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Олександрійською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом самовільного зайняття землі з боку директора ДП «Олександрійський шовкорадгосп».

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.197-1 (самовільне захоплення земельної ділянки) Кримінального кодексу України.

Мова йде про 12 земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 97 га, що розташовані на території Андріївської сільської ради. Вказані землі використовувались керівником підприємства з 2015 року без будь-яких правовстановлюючих документів. Шкода, заподіяна самовільним зайняттям земельних ділянок становить 118 тис грн.

Крім того, прокуратурою вжито заходів представницького характеру до поновлення порушених інтересів держави. Зокрема, місцевим прокурором заявлено позов про зобов’язання керівника підприємства звільнити зазначені землі та сплатити до бюджету заподіяну шкоду.

Прес-служба прокуратури Кіровоградської області            

Поширити:

Залишити коментар:

коментар