У Кропивницькому презентували перше наукове видання про українського літературознавця Івана Дзюбу

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Учора, 29 вересня, у бібліотеці ім. Д. Чижевського відбулася презентація наукового видання Надії Частакової «Іван Дзюба: дух і творчість».

Ця книга є першою науковою працею Надії Частакової. Раніше вона видала 3 поетичні збірки. У ході презентації Надія розповідала про життя Івана Дзюби, про те, чому саме про нього написала свою наукову працю. Розповідь Надії супроводжувалася слайд-шоу з фотографій Івана Дзюби від 60-х років до сьогодення.

DSC_0226-min

«У моєму дослідженні немає слова «епілог», немає слова «висновок», а є щось на зразок «перспективи без підсумків». Я хочу, щоб ця «перспектива без підсумків» стосовно Івана Дзюби тривала не тільки у його науковому житті зараз, тепер і скільки Бог дасть, а і в науковому житті тих, хто після мене про нього писатиме. Тому що ця книга – перша про життя і творчість Івана Михайловича. Але я впевнена, що будуть ще, адже це цікава постать», – поділилася Надія Частакова.

Довідка: Іван Дзюба – український літературознавець, критик, громадський діяч, Герой України, академік НАНУ, лідер шістдесятників, особистість, чий моральний авторитет може обʼєднати Україну в часі й просторі, одна з найбільш магнетичних і загадкових постатей сучасності.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар